OPINII

Miza e enormă

Autor: Gabriel Purcăruș

Nu va furați singuri căciula cu “nu mă duc la referendumul lui Dragnea, chiar dacă sunt pro-familie!”. Alt referendum pe tema asta nu va mai fi!

Garantat că banii pe care îi încasează zilele astea ONG-iștii și propagandiștii depășesc cei 35 de milioane de euro cât costă referendumul.
În acest moment în România nu are loc o dezbatere, ci o sfâșiere. 2% din ideile vehiculate sunt argumente pertinente, 98% sunt insulte, intoxicări, minciuni, manipulări și cuvinte întortocheate. Doar doar să vă convingă să stati acasă.
Ai putea scrie o carte cu sofismele vanturate zilele astea de adversarii referendumului.
Ultimele invenții: după ce până ieri referendumul era inutil din punct de vedere juridic, totuși restrangea drepturile femeii care își creștea singură copii (!!) și era o actiune contra persoanelor de altă orientare (!!), acum ni se spune că e o problema cu întrebarea de pe buletinul de vot, și deci e o capcană a lui Dragnea.
Sau alta: nu particip pentru că referendumul are loc pe două zile și nu una. (Ce argument e asta? Hello? Nu te pune nimeni să te duci de două ori, o dată ajunge!).
Concluzia lor e mereu aceeași – boicotați! (Va spun eu precis, ordinul a fost: boicotați oricum, căutați motivele pe urmă!)
Mi se pare clar că miza e de fapt ENORMĂ, și de aceea se trage din toate direcțiile.
Dacă efectul juridic era cu adevărat nul, ONG-iștii ar fi stat relaxați. OR NU SUNT DELOC RELAXAȚI. Se vântură bani grei zilele astea.
Devine cu atât mai importantă atingerea pragului de participare de 30%.
Pentru că dacă cumva nu se atinge, știți care va fi concluzia?
Că românilor nu le pasă de familie, că li se poate vinde orice de la Centru. O să public în curând lista cu ce va așteaptă după.