POLITICĂ

Moldova. Apel al fostul primar al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, către forţele pro europene

Fostul primar al Chişinăului a lansat un nou apel către partidele unioniste şi pro europene pentru a putea să facă faţă grupărilor socialiste din jurul lui Plahotniuc şi Igor Dodon.

El a precizat că sistemul de alegere al parlamentarilor este extrem de prost şi fără o coordonare a partidelor din dreapta spectrului politic din Moldova

Venim cu un apel pentru a susţine un singur candidat al firmelor pro europene pe fiecare circumscripţie. Calculele arată foarte clar că fără o uniune a forţelor pro europene, socialiştii câştigă detaşat alegerile. Socialiştii vor obţine peste 12 000 de voturi, iar candidaţii pro europeni vor obţine fiecare câte 5000 sau 7000 de voturi, insuficiente insă pentru a obţine mandat.

Alegerile pentru Parlamentul Moldovei vor avea loc pe 24 februarie.

📢Apelul PL către partidele proeuropene și unioniste!Facem un apel public către candidații unioniști și pro-europeni care participă la alegerile parlamentare din 24 februarie, ca să rămână câte un singur candidat euro-unionist pe circumscripții.Participarea în aceleași circumscripții a mai multor candidați pro-europeni va duce la divizarea voturilor pe segmentul de dreapta. Având doar candidați comuni, forțele proeuropene vor reuși să câștige alegerile și să nu le permită socialiștilor și democraților să acceadă la guvernare.

Publicată de Dorin Chirtoacă pe Joi, 7 februarie 2019