POLITICĂ

Moldova. Blocul electoral ACUM format din PAS platforma Dreptate şi Adevăr au depus lista de candidaţi

Blocul electoral ACUM, format din Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr, a depus la Comisia Electorală Centrală miercuri, 26 decembrie, lista de candidaţi pentru alegerile din 24 februarie, care vor merge pe lista Blocului.
Primul pe lista Blocului este lidera PAS, Maia Sandu. Ea este urmată de liderul PPDA, Andrei Năstase. În listă se regăsesc şi câteva nume din societatea civilă, precum ex-ambasadorul R.Moldova la Washington Igor Munteanu, istoricul Octavian Ţîcu sau analistul politic Oazu Nantoi.
Andrei Năstase: “Cum Dumnezeu a ajuns țara aici unde a ajuns?
Am mai spus acest lucru, iar dacă va fi nevoie să-l repet de milioane de ori, ca să fie auzit și înțeles de toți, o voi face, fără ezitare.

ACUM, liderii acestui bloc electoral, eu personal, niciodată, în nici un context, sub nici o formă, indiferent de presiunile care vor veni, nu vom negocia viitorul Moldovei, nu vom negocia principiile esențiale ale democrației, nu vom negocia valorile seculare ale țării noastre.

Unii, în aceste zile, sunt foarte supărați! Doar unii, nu neapărat toți, așa cum doresc acești “unii” să se înțeleagă!

Când două modele extrem de diferite de a face politică intră în coliziune, există varianta în care acestea să nu poată funcționa unul alături de celălalt!

ACUM reprezintă viitorul pentru politica din Moldova, reprezintă soluția pentru viitorul model de agregare socială, economică și emoțională a poporului nostru! ACUM nu are nici un fel de legătură cu vechile și dăunătoarele reguli ale politicii din Republica Moldova, cele care au aruncat țara în cea mai cruntă criză economică, socială, identitară!

ACUM, prin oamenii săi, NU a fost niciodată la putere, nu a condus comunități, mari sau mici, nu a condus țara! ACUM este cu totul și cu totul altceva decât cele cu care cei astăzi supărați sunt familiarizați!

Iar atunci când nu înțelege că lumea se schimbă, că oamenii s-au săturat de modul în care s-a făcut politică până astăzi, cineva încearcă să-și salveze cariera politică aruncând vina asupra celor care, cât de evident poate fi, nu au nici un fel de vină!

Nu noi, cei din ACUM, trebuie să ne schimbăm! Nu noi, cei din ACUM, trebuie să facem concesii, să învățăm să negociem! Nu noi, cei din ACUM, trebuie să fim ca cei astăzi supărați! Dragi colegi nemulțumiți sau supărați, VOI trebuie să fiți aceia!

Voi trebuie să demonstrați că de țară vă pasă, nu de scaunele puterii!

Înjurați-ne! Noi vă respectăm, iar aceasta este una din dovezile faptului că suntem diferiți, toleranți și înțelegători! Mai simplu spus, civilizați, europeni!

Nu uitați, OAMENII VOTEAZĂ OAMENI! Nu partide, blocuri, semne sau afișe electorale. Votează oameni și prețuiesc faptele lor. Iar ACUM este locul în care oamenii buni, necompromiși de modelul politic care a dus Moldova aproape de falimentul ei identitar și emoțional, s-au adunat ca să facă schimbarea întregii paradigme sociale, economice și politice a Republicii Moldova.

Iar pe acești oameni nu-i veți putea convinge să fie ca voi, domnilor astăzi supărați!

Credeți-mă, știu ce spun, pentru că-i cunosc pe toți. Cu siguranță, mult mai bine decât aveți voi impresia că-i cunoașteți. Pe voi, cei astăzi supărați, v-am cunoscut de curând cu toții și am acum răspuns la întrebarea care m-a bântuit atâția și atâția ani! Cum Dumnezeu a ajuns țara aici unde a ajuns?

Gânduri bune!”