POLITICĂ

Monica Anisie: Voi reduce numărul de hârtii pe care trebuie să le facă profesorii

Audiată la Parlament, în Comisia de Învățământ, Monica Anisie,  propusă ca ministru al Educației și Cercetării, a vorbit despre măsurile pe care le va lua odată ce ajunge în funcție.

Astfel, potrivit https://www.edupedu.ro, Anisie a declarat în cadrul audierilor că imediat ce va ajunge la minister se va ocupa de: ,, reducerea numărului imens de hârtii cu care este împovărat cadrul didactic și care, în loc să se preocupe de educația elevului, se preocupă de construirea hârtiilor cerute de minister, inspectorat sau ARACIP. Din postura de director la direcția de inspecție școlară de la minister am constatat că atunci când inspectorii merg în inspecții, se apleacă mai mult spre verificarea documentelor și nu spre verificarea actului educațional. Cred că este momentul să dăm încredere colegilor profesori, că ei pot realiza educație prin modul în care se prezintă la clasă, nu prin completarea hârtiilor atât de importante pentru inspectorate”.

Monica Cristina Anisie, propunerea PNL pentru Ministerul Educației, este profesor de Limba și literatura română la Colegiul Naţional de Informatică ”Tudor Vianu” din București. A fost inspector general adjunct la Inspectoratul Şcolar Bucureşti (2009-2011), secretar general adjunct la Ministerul Educaţiei (2011-2012), consilier ȋn cadrul Administraţiei Prezidenţiale (2012-2014), Director Direcția Inspecție Școlară ȋn Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice (2014-2016), secretar de stat ȋn guvernul tehnocrat (2016 – 2017).