EDUCAŢIE/CULTURĂ

Monica Anisie: Voi solicita prelungirea suspendării cursurilor din școli

Monica Cristina Anisie, ministrul Educației a declarat pentru portalul https://www.edupedu.ro/ că, după decretarea stării de urgență în țara noastră, va solicita prelungirea perioadei de suspendare a cursurilor în școli și universități. Ministrul Educației a precizat că perioada pentru care vor fi aplicate noile măsuri depinde de situația de la momentul hotărârii, cu alte cuvinte, timpul în care școlile și facultățile vor fi închise depinde de situația care va fi în țară, în privința epidemiei de coronavirus.

,,Cu siguranță voi solicita să se prelungească suspendarea cursurilor, de fapt eu am susținut în comitetul de urgență în mod special să se precizeze în hotărâre posibilitatea de prelungire pentru că nu știam evoluția și era mai bine să fim acoperiți. La momentul de față susțin prelungirea pentru că astfel îi protejăm pe copii”, a declarat Monica Anisie pentru sursa citată.

Totodată, ministrul Educației a declarat pentru Edupedu.ro, că declararea stării de urgență nu implică cu nimic educația și instituțiile școlare sau universitare pentru că “am evitat pe cât posibil ca toate spațiile pe care le-au luat pentru carantină să fie spațiile școlare”.