Monica Macovei: „De ce banii furați nu se întorc la tine! Și rămân la ei!”

Europarlamentarul român, Monica Macovei, atrage atenția că Parlamentul n-a ratificat directiva confiscării extinse și în felul acesta România a intrat, din nou, în a doua fază de infrigement.

„Să știe toți românii: pentru că Directiva confiscării extinse, unde am fost raportor al Parlamentului European, trebuia transpusă printr-o lege națională până în octombrie 2016, dar nu a fost. De când a fost adoptată de UE și transpunerea ei a devenit obligatorie, s-au aflat la Guvern: Ponta, Cioloș și șirul de prim-miniștri aleși de Dragnea. Dă vreunul socoteală?

România a intrat în a doua fază de infringement. Ieri, Comisia Europeană a cerut Guvernului să spună clar ce măsuri a luat pentru punerea în aplicare a Directivei confiscării extinse. Dacă nu răspunde în două luni de zile, Comisia Europeană poate sesiza Curtea de Justiție, care va obliga România la plata unei amenzi ce este, de regulă, de milioane de euro. Adică, după ce infractorii și condamnații au rămas cu banii și averile, tot noi, oamenii, să plătim amenzi pentru că banii și averile lor nu s-au confiscat așa cum prevede Directiva confiscării extinse, a punerii sub sechestru și a confiscării de la terți? Ce-ar fi să plătească exact guvernanții care trebuiau, dar nu au transpus Directiva până în octombrie 2016, când a expirat termenul de transpunere?

În august 2017, după expirarea termenului de transpunere, Guvernul a adoptat o glumă de proiect de lege în care a pus foarte puțin, iar în dreptul majorității articolelor din Directivă, Toader a scris: „nu face obiectul prezentului proiect”. Adică, nu prea o transpunem, numai ne facem.

Este interesant de văzut ce minciuni va transmite guvernul Dăncilă Comisiei Europene în legătură cu transpunerea Directivei confiscării extinse. Adevărul este că nici guvernul Dăncilă nu a făcut nimic pentru confiscarea extinsă a averilor infractorilor, fiind preocupat doar de protejarea lor și a banilor furați”, a precizat europarlamentarul român.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.