ACTUALITATE

Update: Moţiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă a fost respinsă

Update: Plenul Parlamentului a respins miercuri moţiunea de cenzură ,,Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!”, semnată de PNL, USR şi PMP.

S-au înregistrat 166 de voturi “pentru” şi 4 “împotrivă”.

Pentru a trece, era nevoie de minimum 233 de voturi “pentru”.

 

Tot astăzi, președintele UDMR Kelemen Hunor a anunțat că parlamentarii UDMR nu vor fi în sală la moțiunea de cenzură. ,,Vom părăsi sala, vom fi absenți, nu se pune problema să votăm moțiunea de cenzură. Se va demonstra că PSD-ALDE au majoritate și fără UDMR și că nici măcar cu voturile noastre nu trecea moțiunea de cenzură”.

UDMR a luat decizia în această dimineața în ședința conducerii partidului.

Pentru ca Guvernul să fie demis, e nevoie de 233 de voturi, iar Opoziția (PNL, USR și PMP) are 155 de parlamentari, alți 16 fiind neafiliați (cei mai mulți membri Pro România, partidul lui Victor Ponta).

 

Moţiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă, iniţiată de PNL, s-a votat, astăzi, în plenul parlamentului.

Semnatarii documentului, susţinuţi şi de senatori şi de deputaţi ai USR şi PMP, reproşează, printre altele, guvernului că ameninţă prin deciziile miniştrilor săi proprietatea privată a şapte milioane de contribuabili la Pilonul II de pensii.

Mai sunt reclamate modificările aduse Codului de Procedură Penală, incapacitatea autorităţilor să absoarbă fondurile europene, limitarea atribuţiilor şefului statului şi eşecul în ceea ce priveşte ameliorarea condiţiilor din penitenciare. Dezbaterile şi votul asupra moţiunii de cenzură sunt programate miercuri. Pentru a fi adoptat de parlament documentul are nevoie de 233 de voturi favorabile.