Multe sancțiuni ale polițiștilor bistrițeni în weekend-ul care tocmai s-a încheiat

Poliţiştii bistriţeni au acţionat la sfârşit de săptămână pentru prevenirea faptelor antisociale, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, precum şi pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Astfel, acţiunile rutiere din ultimele zile au avut scopul de a creşte gradul de siguranţă rutieră, prin depistarea în trafic a tuturor celor care încalcă regulile de circulaţie şi pun în pericol siguranţa atât a lor, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Cu ocazia acţiunilor desfăşurate, în perioada 2-4 februarie a.c., poliţiştii au aplicat peste 600 de sancţiuni, majoritatea conform OUG 195/2002 – privind circulaţia pe drumurile publice, în valoare totală de peste 184 000 de lei. De asemenea, ca urmare a încălcării normelor de circulaţie, poliţiştii de la rutieră au reţinut 25 de premise de conducere şi au retras 13 certificate de înmatriculare.

Infracţiuni constatate în trafic de către poliţiştii bistriţeni:

În noaptea de 2/3 februarie a.c., poliţiştii Biroului de Ordine Publică au depistat în trafic un tânăr, de 27 ani, din Bistriţa, în timp ce conducea un autoturism prin localitate, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. A fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

***

La data de 2 februarie a.c., poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sîngeorz-Băi au identificat în trafic un bărbat, de 52 ani, din Leşu, în timp ce conducea o autoutilitară, pe raza comunei, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Acesta a fost testat şi cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ. S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

***

La data de 3 februarie a.c., poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Bistriţa au depistat în trafic un bărbat, de 49 ani, din Dipşa, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat şi fără a deţine permis de conducere.

S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

***

La data de 3 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Beclean au identificat în trafic un bărbat, de 50 ani, din Figa, în timp ce conducea un moped, pe DJ 172, fără să deţină permis de conducere. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

De asemenea, în noaptea de 3/4 februarie a.c., poliţiştii beclenari au depistat în trafic un bărbat, de 30 ani, din Strugureni, în timp ce conducea prin localitate un autoturism, fiind sub influenţa alcoolului. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

***

În noaptea de 3/4 februarie a.c., poliţiştii Biroului Rutier au depistat în trafic un bărbat, de 57 ani, din Bistriţa, în timp ce conducea un autoturism prin localitate, fiind sub influenţa alcoolului.

În aceeaşi noapte, poliţiştii Biroului Rutier au mai depistat în trafic un tânăr, de 25 ani, din Prundu Bîrgăului, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului, fiind de asemenea sub influenţa alcoolului.

Cei doi au fost conduşi la spital, unde le-au fost prelevate câte două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.