Municipiul care a depus peste 30 de proiecte cu finanţare europeană, în valoare de 70 de milioane de euro

Administraţia locală din Deva a depus la Agenţia de Dezvoltare Regională Vest peste 30 de proiecte cu finanţare europeană, în valoare de 70,5 milioane de euro.

Deva se află în topul oraşelor din judeţul Hunedoara cu cele mai multe proiecte pe fonduri europene depuse la Agenţia de Dezvoltare Regională Vest. „La momentul actual, administraţia publică locală are depuse 31 de proiecte pe fonduri europene, aflate în diverse etape: cu contract de finanţare semnat, în evaluare, în fază precontractuală şi un proiect aflat pe lista de rezervă. Valoarea totală a acestor proiecte se ridică la 276.707.174, 62 lei + TVA (aprox. 70,5 milioane euro)”, a informat Primăria Deva într-o conferință de presă susținută la finalul lunii februarie 2019.

Proiectele care vizează dezvoltarea municipiului Deva se referă la: reabilitarea şi modernizarea unor clădiri şi echiparea infrastructurii educaţionale a şcolilor, grădiniţelor, creşelor, centru de zi pentru servicii de asistenţă comunitară; creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe şi a clădirilor unităţilor de învăţământ; modernizarea sistemului de transport public local prin reabilitarea structurii aferente şi prin achiziţionarea de vehicule ecologice; amenajare zone pietonale şi semipietonale; amenajare piste pentru biciclişti; amenajare grădini urbane şi reorganizarea spaţiului urban; amenajare centru istoric; reabilitare zonă urbană Dealul Cetăţii Deva- refuncţionalizare Incinta I.

Potrivit unui proiect depus la ADR Vest, Deva va avea trei staţii de reîncărcare vehicule electrice, iar în ceea ce priveşte transportul public local, toate staţiile de autobuz vor fi modernizate. Un alt proiect vizează reorganizarea zonei urbane de la Poşta Veche – Piaţa Victoriei – Parcul I.C. Brătianu, care printre altele va beneficia şi de o parcare supraterană de 200 de locuri. Alt proiect se referă la transformarea centrului istoric într-o zonă pietonală de relaxare. De asemenea, alte proiecte vizează iluminatul arhitectural al tuturor clădirilor, locaşurilor de cult, obiectivelor istorice, iluminatul public local cu leduri, o telecabină nouă cu capacitate dublă care să deservească accesul turiştilor pe Cetatea Deve, un bazin semiolimpic lângă Aqualand, un ştrand în aer liber şi zonă de competiţii sportive la Poalele Cetăţii, un pasaj auto şi pietonal în zona Grigorescu etc.

Valoarea totală a proiectelor realizate de administraţiile publice din Hunedoara, pentru care sunt solicitate fonduri UE, depăşeşte 324 de milioane de euro. Primăriile Deva, Hunedoara şi Orăştie se află în top în ce priveşte numărul proectelor depuse şi valoarea totală a acestora, notează adevarul.ro.

sursa foto: primariadeva.ro

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.