În 29 ianuarie, în Parlament, Guvernul își asumă răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi

Cele două camere ale Parlamentului se vor reuni în ședință comună, în 29 ianuarie, ora 14,00, pentru ca Guvernul să-și asume răspunderea pe proiectul ce vizează alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Acest lucru a fost decis astăzi de Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, care au mai hotărât că parlamentarii vor putea depunde amendamente la acest proiect până în 27 ianuarie.

La rândul său, președintele Klaus Johannis a declarat recent  că: „Guvernul a decis să-și angajeze răspunderea pe modificarea legii alegerii primarilor. Se dorește revenirea la alegerea corectă, democratică și normală. O alegere potrivită și sprijin guvernul în acest demers. Este după părerea mea calea corectă de alegere a unui primar, în două tururi, în așa fel încât cel puțin jumătate plus una dintr-o comunitate să aleagă persoana care va fi primar. Încurajez guvernul să meargă mai departe. Astăzi s-a decis în guvern că se va angaja răspunderea, în foarte puțin timp cum va fi trimis proiectul la Parlament și imediat eu voi cere Parlamentului să se reunească într-o sesiune extraordinară”. 

De asemenea, președintele a trimis celor două camere ale Parlamentului, scrisorile prin care solicită convocarea acestora în sesiune extraordinară, pentru a lua act de angajarea răspunderii pentru proiectul de lege în discuție.

Sursă foto: Guvernul României

Recommended For You

About the Author: Rusu Cristina