DIN TRANSILVANIA

Prim-vicepreședintele PNL Mureș, prof.dr. Nadia Rață, a fost exclusă din partid

Prim-vicepreşedintele PNL Filiala Mureş, Nadia Rață, a fost exclusă joi din partid, printr-o decizie a Biroului Politic Județean confirmată de Colegiul Director Județean Mureş.

În Biroul Politic Județean au fost 20 de voturi pentru excludere, 3 voturi împotrivă şi o abţinere, iar în Colegiul Director Județean au fost 46 voturi pentru, 13 împotrivă şi 4 voturi nule. Nadia Rață a fost acuzată de conducerea PNL Mureș de abateri repetate, scrisoarea trimisă conducerii județene şi naționale, care a ajuns și în presa mureșeană, a fost considerată de cei din conducerea actuală a PNL Mureș drept „picătura care a umplut paharul”. În scrisoare, Nadia Rață a condamnat, de fapt, comportamentul abuziv și neetic precum și marginalizarea de care a avut parte în ultimii doi ani, de când a fost aleasă, din partea conducerii PNL Mureș.

Contactată telefonic de publicația noastră, Nadia Rață a declarat: «Sunt încă uimită de „execuția” de care am avut parte! După atâta muncă în acești ani, cu atâtea activități în partid și pentru partid, m-am trezit cu o excludere, fără să mi se fi imputat, la modul concret, vreo abatere. Exercitarea mandatului meu de prim-vicepreședinte ar fi trebuit să decurgă firesc, nu să fiu nevoită să suport sistematic piedici pentru a-mi putea exercita prerogativele funcției.

Aflu cu stupoare, din declarațiile pe care le-am citit în presă, că reacțiile și luările mele de atitudine, de când am fost aleasă, vizavi de subminarea a ceea ce am întreprins onest, în virtutea atribuțiilor mele, sunt considerate de câțiva din „vârful PNL Mureș” drept „abateri repetate”. E și acesta un mod de a privi lucrurile…

Deocamdată îmi rezerv dreptul de a mă adresa forurilor de partid naționale, în legătură cu această hotărâre abuzivă și nedreaptă.»