Prim-vicepreședintele PNL Mureș, prof.dr. Nadia Rață, a fost exclusă din partid

Prim-vicepreşedintele PNL Filiala Mureş, Nadia Rață, a fost exclusă joi din partid, printr-o decizie a Biroului Politic Județean confirmată de Colegiul Director Județean Mureş.

În Biroul Politic Județean au fost 20 de voturi pentru excludere, 3 voturi împotrivă şi o abţinere, iar în Colegiul Director Județean au fost 46 voturi pentru, 13 împotrivă şi 4 voturi nule. Nadia Rață a fost acuzată de conducerea PNL Mureș de abateri repetate, scrisoarea trimisă conducerii județene şi naționale, care a ajuns și în presa mureșeană, a fost considerată de cei din conducerea actuală a PNL Mureș drept „picătura care a umplut paharul”. În scrisoare, Nadia Rață a condamnat, de fapt, comportamentul abuziv și neetic precum și marginalizarea de care a avut parte în ultimii doi ani, de când a fost aleasă, din partea conducerii PNL Mureș.

Contactată telefonic de publicația noastră, Nadia Rață a declarat: «Sunt încă uimită de „execuția” de care am avut parte! După atâta muncă în acești ani, cu atâtea activități în partid și pentru partid, m-am trezit cu o excludere, fără să mi se fi imputat, la modul concret, vreo abatere. Exercitarea mandatului meu de prim-vicepreședinte ar fi trebuit să decurgă firesc, nu să fiu nevoită să suport sistematic piedici pentru a-mi putea exercita prerogativele funcției.

Aflu cu stupoare, din declarațiile pe care le-am citit în presă, că reacțiile și luările mele de atitudine, de când am fost aleasă, vizavi de subminarea a ceea ce am întreprins onest, în virtutea atribuțiilor mele, sunt considerate de câțiva din „vârful PNL Mureș” drept „abateri repetate”. E și acesta un mod de a privi lucrurile…

Deocamdată îmi rezerv dreptul de a mă adresa forurilor de partid naționale, în legătură cu această hotărâre abuzivă și nedreaptă.»

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.