Uncategorized

NAOMI OSAKA ESTE NOUA CAMPIOANĂ DE LA US OPEN 2018 !!!

de Mihai Sărmășan

Naomi Osaka a câștigat US Open 2018, învingând-o în finală pe Serena Williams, 6-2, 6-4. Finala a fost marcată de un scandal imens, după ce Serena a fost sancționată în setul al doilea cu un game penalty.

Naomi a făcut un prim set excepțional, plecând ca din pușcă și jucând impecabil, fără emoții și excelent din punct de vedere tactic. A profitat și de problemele la serviciu ale Serenei, care a servit mult timp sub 50 la sută. În setul secund, Serena a încercat să reintre în meci și a condus cu 3-1. Dar o serie de incidente au deturnat complet finala de la cursul de până atunci.

Întâi, Serena a fost penalizată cu un warning după ce Patrick Mouratoglou i-a făcut ceea ce a părut un semn de coaching. Serena a respins decizia, spunând că ar prefera să piardă, în loc să trișeze. Însă decizia se acordă indiferent dacă jucătoarea vede sau nu semnul de coaching, astfel că decizia e justificată.

Mai târziu, Serena a distrus o rachetă când a pierdut break-ul obținut, pentru care a primit un al doilea warning, soldat cu punct pierdut. Când a realizat, la reluarea meciului, că i s-a luat un punct, Serena a avut o reacție nervoasă la adresa arbitrului Carlos Ramos. Ceva mai târziu, această reacție nervoasă i-a adus un al treilea code violation, pentru verbal abuse, și un game penalty.

Serena a reacționat nervos și a avut o cădere, dar discuția cu supervizorii care a urmat nu a mai schimbat nimic. A servit la 3-5, a redus din diferență cu  un game alb, dar Naomi Osaka, cea care și-a păstrat perfect cumpătul în toată această nebunie, a închis perfect meciul și a câștigat titlul!

Este primul titlu de Grand Slam câștigat de jucătoarea niponă la numai 20 de ani, care devine totodată primul jucător de tenis din Japonia, bărbat sau femeie, cu un titlu suprem în vitrină. La rândul ei, Serena a pierdut a doua finală consecutivă de Grand Slam, după înfrângerea de la Wimbledon, ea rămânând  cu 23 de titluri Grand Slam cucerite, nereușind astfel să egaleze recordul deținut de Margaret Court.