ACTUALITATE

Naționala de handbal feminin a ROMÂNIEI întâlnește astăzi Rusia la Togliati

de Mihai Sărmășan

Naționala de handbal feminin a țării noastre întâlnește astăzi și duminică lotul similar al Rusiei. Partida din această după amiază de la Togliati începe la ora 17.30. Meciul retur va avea loc duminică și se va juca la BT Arena din Cluj- Napoca de la ora 18.30. Ambele meciuri vor putea fi urmărite în direct pe TVR 1 si TVR HD.

Dubla cu Rusia contează pentru preliminariile Campionatului European de Handbal Feminin din Franța ( 29 noiembrie – 16 decembrie ). Naționala României este liderul grupei a 4-a, după primele două meciuri în care a învins Austria cu 36-25 și Portugalia cu 32-16. Tricolorele vor să impresioneze fanii, mai ales după prestaţia modestă la mondiale, unde au obţinut doar locul 10. De cealaltă parte, Rusia nu mai are voie să facă paşi greşiţi, după ce, în calificări, a pierdut în deplasare în faţa Austriei. Antrenorul Evgheny Trefilov este cu sabia deasupra capului şi a adus în pregătiri la Togliati, de aproape 10 zile, nu mai puţin de 34 de jucătoare, din care va alege 16 pentru dubla cu România.

 

La turneul final se vor califica primele două clasate din cele 7 grupe din preliminarii, precum şi cea mai bună echipă de pe locul al treilea. Franţa, echipa gazdă, e singura calificată direct.

CSM Bistrița îi trimite la lotul național să reprezinte ROMÂNIA pe coordonatorul de joc LAURA PRISTĂVIȚA, antrenorul HORAȚIU PAȘCA și fizioterapeutul CĂTĂLIN RAȚIU reprezintă ROMÂNIA ! Pivotul DANIELA RAȚIU se va alătura lotului pentru partida de duminică.

 

sursa foto: facebook CSM Bistrița