POLITICĂ

Negocieri în miez de noapte pentru candidaturi comune pentru Capitală

Premierul Ludovic Orban și lideri ai USR au avut un lung șir de discuții pe tema candidaturilor comune pentru Primăria București și primăriile de sector ale Capitalei. După ore bune de negociere, aceștia s-au înțeles pentru a avea candidați comuni la toate sectorele, iar Nicușor Dan să fie candidatul dreptei unite în competiția Cu Gabriela Firea și PSD.

“A ieșit fum alb.

Avem candidaturi comune la București.

Bucureștiul va avea un viitor fără PSD.

Nu a fost ușor. Am reușit să avem candidați comuni ireproșabili astfel încât să putem avea un rezultat cu care să mergem în fața electoratului”,  a menționat pe Facebook Claudiu Năsui, unul dintre liderii USR prezenți la negocieri.

Biroul Politic Naţional al PNL se reuneşte sâmbătă pentru a stabili candidaturile la alegerile locale, dar informațiile noastre spun că, la București, situația e aproape tranșată, cu o singură excepție: sectorul 3, de a cărui soartă depinde realizarea alianței în care să fie cooptat sau nu și PMP.

Însă cu sau fără PMP, în urma înțelegerilor parafate deja pe sectoare, PNL și USR&PLUS au stabilit următorii candidați comuni:

Sectorul 1:  Clotilde Armand – USR

Sectorul 2:  Radu Mihaiu       – USR

Sectorul 3:  incert

Sectorul 4:  Simona Spătaru  – PLUS

Sectorul 5:  Cristian Băcanu   – PNL

Sectorul 6:  Ciprian Ciucu      – PNL

Nu e clar deocamdată dacă partidele vor prezenta liste comune de candidați pentru consiliile locale sau dacă fiecare partid își va depune propria listă de pretendenți la posturile de consilieri în cele șase sectoare din Capitală.