ACTUALITATE, POLITICĂ

Nicolae Ciucă a renunţat la mandatul de premier pentru că nu a găsit o majoritate în Parlament. Preşedintele Iohannis trebuie să numească un nou premier

Nicolae Ciucă nu a găsit susţinere în Parlament ca să-şi treacă guvernul, aşa că şi-a depus mandatul de premier în şedinţa PNL. PNL a decis că trebuie să negocieze şi cu altcineva pentru a obţine voturile din parlament.

Odată ce Nicolae Ciucă şi-a depus mandatul, preşedintele Iohannis trebuie să facă o nouă nominalizare de premier, care poate să fie şi Nicolae Ciucă, mai ales că PNL vrea să facă guvernarea şi cu altcineva.

PSD vrea să dea voturile pentru un nou guvern doar dacă intră la guvernare şi ar prefera ca primul ministru să fie Nicolae Ciucă.

De la finalul lunii septembrie România este într-o criză politică continuă, două guverne fiind “demise”, guvernul Cîţu şi guvernul Cioloş. Un nou vot negativ pentru un nou guvern ar putea să ducă la dizolvarea Parlamentului de către preşedintele Iohannis şi organizarea de alegeri anticipate, ceea ce multe partide, cu excepţia AUR, încearcă să evite.