ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE, POLITICĂ

Nicolae Ciucă este noul Președinte al PNL

Liberalii s-au întrunit duminică, într-un Congres extraordinar, pentru validarea noului preşedinte, în persoana premierul Nicolae Ciucă.

Singur candidat, cu Moţiunea „Uniţi pentru o Românie Stabilă şi Puternică”, premierul a expus câteva dintre prioritățile partidului:

„Avem nevoie să accelerăm reformele, să reuşim să închidem Mecanismul de Coorperare și Verificare, care nu se mai justifică. De asemenea, asteptăm cât mai repede o decizie pozitivă pentru aderarea la Spaţiul Schengen, iar pentru asta ne bazăm pe sprijinul colegilor noştri din Partidul Popularilor Europeni”.

Cu 1.120 de voturi valabil exprimate, din care 1.060 de voturi „pentru”, anulate 60 și  neutilizate 159 de voturi, premierul Nicolae Ciucă va ocupa funcția de președinte al Partidului Național Liberal.

Domnia sa a făcut un îndemn spre muncă, amintind liberalilor prezenți că în centrul programului de guvernare este cetăţeanul român:

„Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru votul de încredere, pentru efortul făcut. Aţi venit unii astăzi, în ziua de Florii (n.r. la catolici). Diasporei vreau să îi mulţumesc foarte mult. M-aş bucura să fie la fel de uniţi şi la fel de dinamici cum au fost astăzi şi să arate lumii că PNL, că România, are spirit, voinţă, potenţial, capacitate şi resursă umană să nu ne fie teamă că nu putem să ne angajăm la orice efort. Vreau să le mulţumesc tinerilor. Practic, tot ceea ce facem noi astăzi le este destinat. Rostul nostru şi direcţia noastră, de care am vorbit azi, nu sunt pentru noi, sunt pentru ei. Ei trebuie să fie cei care se vor mândri că au preluat de la noi o ţară stabilă şi o ţară puternică şi le spunem de acum că au datoria să o ducă mai departe, mai bine decât am făcut-o noi.

Vă mulţumesc, vă doresc succes şi vă îndemn să ne întoarcem fiecare acolo unde ne desfăşurăm activitatea, să ne apucăm serios de muncă şi să facem în aşa fel încât să nu uităm niiciodată că în centrul programului de guvernare este cetăţeanul român”.