ACTUALITATE

Nicolae Ciucă: Ziua Pământului este cel mai potrivit moment să realizăm că datorăm Planetei Pământ respect și recunoștință

Cu ocazia Zilei Pământului, premierul Nicolae Ciucă a subliniat importanța protecției mediului și a subliniat nevoia conștientizării educației pentru un viitor mai curat.
Nicolae Ciucă: Viitorul este al mediului curat, împăduririlor, folosirii surselor regenerabile și al priceperii de a trăi în armonie cu natura.
Restabilirea acestui echilibru este o responsabilitate asumată de o societate care a ales calea dezvoltării durabile și care pune pe primul loc cetățeanul și creșterea calității vieții.
Ziua Pământului este cel mai potrivit moment să realizăm că datorăm Planetei Pământ respect și recunoștință prin acțiunile noastre cotidiene, iar generațiilor viitoare, un mediu mai curat.
Natura ne oferă o pildă relevantă: echilibrul este cheia pentru un prezent mai sănătos, pentru un viitor sustenabil.
Educarea generațiilor tinere în spiritul moderației, al respectului față de natură și al investirii timpului și resurselor pentru protejarea planetei este o datorie asumată de Guvernul pe care îl conduc. Componenta de mediu din Programul „România Educată” și proiectul „Vinerea verde” sunt pași concreți în această direcție.
Tema din acest an a Zilei Pământului “Investiți în planeta noastră!” repune pe agenda globală importanța resurselor pe care le alocăm.
Guvernul României are permanent în atenție protecția mediului, printr-o abordare integrată și prin măsuri adecvate pentru creșterea calității aerului, managementul corect al deșeurilor, producerea energiei din surse curate, nepoluante.
Investițiile pentru un mediu mai curat și educația tinerilor pentru susținerea eforturilor de tranziție ecologică și de protecția mediului completează coerent aceste preocupări, în acord cu implementarea legislației europene de mediu și alinierea la obiectivele ce urmăresc să plaseze Uniunea Europeană pe calea către o tranziție verde.