POLITICĂ

Nicolae Hurduc (propus ministru la Educație): Omul se trage dintr-o lume paralelă, din viitor

Că Educația a fost în ultimii 30 de ani un domeniu SF pentru cei mai mulți dintre politicienii care n-au stat pe gânduri și au implementat măsuri dintre cele mai controversate în sistem, nu mai e o noutate. Noutatea acestor zile este propunerea de ministru interimar la Educație a lui Nicolae Hurduc, actualul ministru al Cercetării, despre care nu am auzit nimic de la preluarea portofoliului, semn că realizările de la Cercetare sunt cele din întreg sistemul de învățământ, adică inexistente.

Presa centrală reia însă în aceste zile o declarație halucinantă a posibilului viitor ministru al Educației, pe care acesta a ,,debitat-o” în septembrie anul trecut.  ,,Mie îmi este foarte greu să cred că omul, un mecanism, o maşinărie atât de complexă, se trage din maimuţă. Eu nu accept aşa o idee oricât de logică pe undeva ar părea această teorie evoluţionistă. Este o teorie a lumilor paralele, care spune că noi am veni din viitor. Mie îmi sună mai interesant această idee, că noi venim dintr-o lume paralelă din viitor. Există evoluţie, desigur, există capacitate de adaptare, dar eu nu cred că omul a apărut prin modificarea anumitor specii. Iar mai mult decât atât, eu nu văd un conflict între religie şi ştiinţă. Pentru că, de fapt, religia reprezintă un ansamblu de reguli, de comportamente până la urma urmelor, care sunt prezente în toate religiile în forme uşor diferite, dar esenţa lor nu diferă foarte mult, iar dacă respectăm acest set de reguli nu avem nimic de pierdut. Eu nu văd un conflict real. Întotdeauna va rămâne o zonă de mister, iar omul trebuie să fie capabil să vadă limitele sale. Trebuie să înţelegem faptul că nu vom putea pricepe anumite lucruri pentru care nu suntem programaţi, întorcându-ne la programare”, declara el în septembrie 2018 pentru Ziar de Iași.

La câteva zile după aceste declarații, Nicolae Hurduc a vrut să dreagă busuiocul pe pagina sa de Facebook: ,,Văd că am reușit să stârnesc un adevărat uragan, prin articolele apărute în Ziarul de Iași. Am anticipat multe dintre injuriile care mi-au fost aduse la cunoștință cu forța. In marea lor majoritate nu merită nici un răspuns. Mulți susțin ideea de progres, fără a băga de seamă că se învârt în cerc de zeci de ani buni. Domnilor colegi, Teoria evoluționistă nu poate fi nemuritoare ! Evident că va veni un moment (a și venit de fapt) în care va fi înlocuită de altceva, pentru că în principiu, cunoașterea câștigă teren. Nici o teorie, oricât ar fi de bună, nu poate fi nemuritoare … Discutăm acum de spații paralele, de brane, de strune, de lucruri absolut necunoscute acum 100 de ani. Sigur că le putem lua în râs, dar viitorul vine peste noi, indiferent dacă suntem de acord sau nu.”

Păcat că la capitolul Educație pare că ne îndreptăm mai degrabă spre trecut, decât spre lumi paralele din viitor.

Sursă foto: Digi24