Featured, LIFESTYLE, EDUCAŢIE/CULTURĂ

Nicolas Cazacu, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Festivalul Internațional al Șahului în Școală de la Ploiești

Nicolas Cazacu este un copil care s-a întâlnit pe tabla de șah cu legendarul Garry Kasparov și a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Festivalul Internațional al Șahului în Școală, desfășurat la Ploiești, în perioada 4-9 iulie 2023.

Festivalul Internațional al Șahului în Școală de la Ploiești a reunit peste 700 de jucători, cu vârste între 6 și 12 ani, din mai multe țări: România, Mexic, Moldova, Ucraina, Spania, Polonia, Serbia, Israel și Grecia.

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, copil şi text

„Festivalul Internațional al Șahului în Școală este un pas firesc al întregii campanii Șah în Școală! Rompetrol susține educația, iar sprijinul pentru copiii care își doresc să practice șahul este unul foarte important. Ploiești, Constanța, Timișoara, Sighișoara, Galați, Drobeta Turnu Severin, Satu Mare, Tg Mureș, Iași sunt doar câteva locuri în care șahul are mare succes, iar cei 50.000 de copii care au învățat acest nobil sport în ultimii 3 ani și 41.000 manuale oferite gratuit sunt cifre care arată dimensiunea unei mișcări deja foarte mari! Festivalul de la Ploiești va fi un succes, iar Prahova va fi un pol al șahului în școală, al educației!”, a menționat Vlad Ungureanu, organizator eveniment și coordonator al proiectului Șah în Școală la nivel național.