NIMIC NU E CEEA CE PARE A FI … sau … MIRAJUL IDEALISMULUI

de Amalia POP
Permisivitatea contemporaneității asupra accesului la cunoaștere ne-a deschis mintea către analiza metafizică a unor noi frontiere ale existenței noastre. Surplusul de informații care vin tăvălug peste noi ne fac să căutăm definiții și explicații detaliate ale spațiului în care coexistăm determinându-ne să ne oprim adesea din rutina cotidianului, să analizăm la rece misiunea noastră pe acest pământ și să ne întrebăm încotro ne îndreptăm. Această formă de meditație este emfazată la scară largă, mai degrabă  în actualitatea erei moderne decât în percepția generațiilor nu de mult apuse. Însă tot acest bagaj de cunoștințe pe care îl absorbim din diverse medii de propagare a informației nu ne este neapărat benefic în condițiile în care este lesne de știu că cea mai puternică armă de manipulare și distrugere în masă este cunoașterea. Se spune că nu trebuie să cauți adevărul pentru că oricum nu îl vei găsi și, dacă prin absurd vei da peste el, adevărul nu îți va folosi, pentru că el mai degrabă te poate răni. Astfel, alergând spre adevărul absolut descoperim că realitatea în care trăim nu este tocmai realitatea spre care tindem și că această realitate este chiar neplăcută sau dureroasă, iar efectele sale secundare pot schimba fața lumii pe termen lung într-o direcție indezirabilă.
Subiectul prezentului discurs este focusat pe un fenomen dezbătut și vehiculat de sursele de informație ale momentului, iar teoria conspirației din spatele acestei stări de fapt vorbește despre o Nouă Ordine a Lumii uneltită de un Guvern Mondial Unic format din elitele erudite ale planetei al căror scop este de a radicaliza masele ignorante căutând în esență să creeze o rasă umană unică, perfectă care să domine planeta și de ce nu, chiar spațiul. Strategia acestor creatori atipici este de a insera agresivitatea în comportamentul speciei umane, de a crea haos și de a insufla îndoiala în mințile oamenilor, folosindu-se de diverse instrumente de lucru, precum religia și politica sau stârnind războaie, susținând sărăcia și foametea, determinând migrații masive.  Însă ceea ce nu înțeleg acești strategi eterodocși este faptul că și ei la rândul lor nu sunt altceva decât pionii activi ai unui “Master Plan”, mult prea grandios ca ei să-l poată controla. Este adevărat că metodele lor aplicate funcționează și că într-o oarecare măsură sunt în graficul schimbării la față a planetei, iar aceasta este posibil doar pentru ei, în mârșăvia lor fac presiune pe punctele sensibile ale umanității. Însă încotro îi va dirija toată această tevatură și care este reala țintă?
 Privind dincolo de bariera mesajelor subliminale ale acestei stări de fapt vom observa că întregul proces de transformare este pe cât se poate de normal, dar pentru a înțelege mai bine fenomenul este necesară o scurtă incursiune în trecut, în etapa arhaică a omenirii și astfel vom putea observa că toți acești pași evolutivi au urmat un curs normal al autodepășirii noastre ca specie și că în cele mai multe cazuri toate acele schimbări care la prima vedere păreau prăpăstioase s-au dovedit a fi parte integrantă a unui proces necesar. Pe cale de consecință, întotdeauna au existat și vor exista migrații și conflicte de diverse tipuri între oameni, tocmai pentru că acea lume perfectă spre care tindem nu există, pentru că acea lume perfectă ar fi plictisitoare și fără noimă și pentru că în mod paradoxal, acele momente de sacrificiu uman, material sau financiar atrag după sine liniștea de după furtună, multiculturalismul a cărui traiectorie este orientată spre propășire.
Aud adesea în jurul meu lumea plângându-și de milă, spunând că ducem o viața cruntă, că ne este din ce în ce mai greu. Dar oare așa să fie?  Să revenim la istorie zic, să ne întoarcem privirea către trecut și să analizăm rațional diversele etape ale istoriei omenirii. Luate în ordine cronologică, putem începe cu perioada preistorică care din punctul meu de vedere, a fost una extrem de dificilă pentru omenire, a fost etapa în care oamenii au învățat să comunice și să supraviețuiască, rata mortalițății era fără doar și poate mult mai mare,  iar cauzele ei erau multiple, deoarece soluțiile medicale avansante și alternativele de care noi beneficiem azi, lipseau. Înaintând în istorie, să facem un popas în antichitate când tehnica de construire a clădirilor era rudimentară, iar calitatea vieții era mult sub nivelul nostru de “life style”. Pe de altă parte, se spune că în perioada Evului Mediu și etapele imediat următoare, igiena personală era doar un vis intangibil în condițiile în care noi utilizăm produse de igienă inclusiv pentru animale, să nu mai vorbim de mijloacele de transport care erau extrem de anevoioase și rudimentare, iar noi azi putem zbura datorită tehnologiei pe care o avem la dispozitie. Epidemii întregi malarie, ciumă, variolă și varicelă au ras Europa secolelor XV-XVIII , iar noi am reușit pe unele să le eradicăm, iar pentru altele să creăm antidot, așa cum războiale și dominațiile străine erau un stil de viață și o rutină pentru strămoșii noștri. Să nu uităm de milioanele de oameni torturați în buncăre  și lagăre militare extremiste controlate de astfel de așa-ziși militanți pentru crearea speciei umane pure, perfecte.
Nu cred că ducem o viață grea, din contră cred că dacă am ajuns să fim răsfățații soartei este tocmai pentru că generații întregi s-au sacrificat pentru noi, așa cum și noi suntem datori să ne sacrificăm pentru generațiile urmatoare. Trăim într-o mișcare perpetuă care generează schimbarea și transformarea universului, este un cerc vicios în care fiecare dintre noi este o rotiță care pune în mișcare întregul mecanism.
Suntem pioni indispensabili ai unui plan măreț în care unii dintre noi suntem predestinați să conducem, iar ceilalți să executăm, suntem aleși să îndeplinim o misiune a transformării iminente. Motiv pentru care pionii de conducere sunt proiectați să gândescă la o scară largă, să se ridice deasupra maselor ignorante și să aibă o optică de ansamblu a întregului. Ei sunt născuti să producă schimbarea și au abilitatea de a decodifica mesajele universului pe diverse niveluri de comprehensiune în timp ce pionii de execuție gândesc la o scară redusă, se pierd în detalii și nu au capacitatea de a percepe realul mesaj transmis de univers.

Recommended For You

About the Author: Sarmasan Mihai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.