ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE

A nins în tot județul Bistrița-Năsăud

Codul galben de ninsori pentru nordul țării, emis de către Administrația Națională de Meteorologie s-a confirmat și în cazul județului nostru. 

Astfel, conform datelor puse la dispoziție de Sistemul de Gospodărire al Apelor Bistrița-Năsăud, cel mai gros strat de zăpadă măsoară 25 de centimetri la Colibița. La Mureșenii Bârgăului și Piatra Fântânele stratul de zăpadă măsoară 24 de centimetri, la Lunca Ilvei zăpada are un strat de 21 centimetri, la Straja  20 de centimetri, iar la Valea Mare și Rodna stratul de zăpadă ajunge la 18 centimetri.

În municipiul Bistrița zăpada are un strat de 6 centimetri, precipitația maximă din ultimele 24 de ore în județ fiind de 18,7 l/mp la Lunca Ilvei. Temperatura minimă în județ a fost de -3,2 gr.C la Straja, la Romuli s-au înregistrat -2,2 gr.C, iar în municipiul Bistrița la ora 6.00 mercurul din termometre indica 0,0 gr.C.

Personalul de specialitate al Sistemului de Gospodărire al Apelor Bistrița-Năsăud supraveghează în permanență situația pe cursurile de apă.