ACTUALITATE

Noi programe de formare profesională care se vor organiza de AJOFM Bistriţa – Năsăud în anul 2018

Pentru a veni în sprijinul agenţilor economici şi a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă din judeţul Bistriţa – Năsăud, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud şi-a completat oferta iniţială de programe de formare profesională propuse să fie organizate în anul 2018, prin introducerea a trei noi programe în meseriile de ,,electrician în construcţii”, ,,lăcătuş mecanic de întreţinere şi reparaţii” şi ,,sudor”.

Oferta iniţială de programe de formare profesională a AJOFM Bistriţa – Năsăud prevedea organizarea a 37 de programe de formare profesională, care să cuprindă 601 de şomeri, în 26 de ocupaţii:
– Administrator pensiune turistică ; – Agent de securitate; – Baby sitter; – Bucătar; – Coafor; – Comunicare în limba engleză; – Contabil; – Coşar; – Dulgher (exclusiv restaurator); – Formator; – Frizer; – Îngrijitor bătrâni la domiciliu; – Inspector/referent resurse umane; -Instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze; – Lucrător comercial; – Lucrător calificat în culturi de câmp şi legumicultură; – Lucrător în structuri pentru construcţii; – Machior; – Mecanic auto; – Manichiurist; – Maseur; – Ospătar(chelner); – Patiser; – Presator mase plastice; – Specialist în domeniul SSM; – Stilist protezist de unghii.

Cele trei noi programe de formare profesională de calificare în meseriile de ,,electrician în construcţii”, ,,lăcătuş mecanic de întreţinere şi reparaţii” şi ,,sudor” au o durată de 5 luni, o programă de pregătire de 720 de ore, iar nivelul studiilor pentru a participa la curs este de minim 10 clase.

Pe lângă aceste programe de formare profesională, la propunerea Agenţiei Naţtionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, AJOFM Bistriţa – Năsăud doreşte să organizeze în acest an, un curs de iniţiere de: ,,competenţe cheie – comunicare în limba română”, cu o durată de 80 de ore. Cursul se va adresa persoanelor care nu au absolvit învăţământul obligatoriu, o mare parte din aceste persoane fiind beneficiare de ajutor minim garantat de stat (ajutor social -Legea 416/2001). De asemenea, Serviciul de Probaţiune Bistriţa – Năsăud aflat în subordinea Ministerului Justiţiei, va putea recomanda persoane aflate în propria evidenţă pentru includerea în acest program de formare. În acest sens, între Serviciul de Probaţiune Bistriţa – Năsăud şi AJOFM Bistriţa – Năsăud a fost încheiat un Protocol de Colaborare care are drept scop întărirea gradului de siguranţă comunitară şi reintegrarea socială a persoanelor care au săvârşit infracţiuni şi se află în evidenţa Serviciul de Probaţiune Bistriţa – Năsăud.

Toate programele de formare profesională enumerate mai sus sunt organizate gratuit pentru şomerii aflaţi în baza de date a AJOFM B-N.

Informaţii complete privind înscrierea la un program de formare profesională, precum şi detalii privind data de începere a fiecărui program, pot fi obţinute de la sediul Centrului de Formare Profesională din cadrul AJOFM Bistriţa – Năsăud, din Bistriţa, strada Gării, nr. 2 – 4, etaj ll, telefon 0263 – 236296.