OPINII

Noi vrem binele, nu doar răul cel mai mic

Autor: Mihai Neamţu

Suntem cei care nu pot pleca, cei care nu se pot obişnui cu răul şi cei care nu pot închide ochii. Suntem care nu vor să fie conduși de borfași și analfabeți. Mai există și oameni drepți care au o mare durere pe suflet: România.

E inacceptabil ca o ţară dăruită de Dumnezeu cu atâtea resurse naturale să rămână la coada Europei: educație, infrastructură, servicii medicale. E revoltător ca vânzarea activelor economiei comuniste să fi produs doar câteva sute de kilometri de autostradă. E absurd că trebuie și astăzi să ne hrănim cu produse de import, când milioane de hectare de pământ rămân nelucrate sau neexploatate.

Sute de mii de români strălucesc profesional în Occident. I-a trimis peste hotare amestecul toxic de corupție, incompetență și prostie al guvernanților. Trebuie să punem capăt acestui exod, dând o șansă generațiilor viitoare. Pribegii țării ar vrea să se întoarcă. Unde? Într-un loc pe care să-l numească „acasă.” Între clasa profitorilor și marea masă a românilor liberi se cască o prăpastie, un hău adânc. Iată de ce le spunem tuturor politrucilor câteva lucruri simple.

Noi vrem binele, nu doar răul cel mai mic. Noi respectăm munca, nu lenea; viața, nu cultura morții; libertatea, nu servilismul; legea, nu bunul-plac. Vrem spitale și catedrale. Refuzăm hoția, dar și ideologia. Știm, fără pricină de tăgadă, că marea civilizație occidentală s-a construit pe fundamentul tradiției iudeo-creștine.

Suntem o națiune formată din cetăţeni, nu doar contribuabili sau consumatori. Aparținem unui popor, nu doar unei populaţii fără nume sau destin. Ne dorim justiţie, nu batjocură sau arbitrariu. Susținem piața liberă, fără drept la monopol. Respectăm credinţa oamenilor, nu doar zidurile exterioare. Prețuim memoria trecutului, ca și glasul celor nenăscuți încă. Vrem drepturi egale pentru românii de pretutindeni. Vrem o Românie bogată și curată.

Cine suntem? Visătorii pragmatici, oamenii decenți, avocații normalității și apărătorii bunului-simț. Câți suntem? Foarte mulți. Și dacă noi vom tăcea, atunci pietrele vor vorbi.