NOROCUL DE A FI REFUZAT ȘI SUCCESUL DE DUPĂ REFUZ

de Amalia Pop

S-a întâmplat fiecăruia dintre noi ca cel puțin o dată în viață să fim refuzați pentru un job pe care ni-l doream foarte tare, iar apoi să ne întrebăm retoric de ce nu am fost opțiunea angajatorului siguri fiind că interviul a fost impecabil, iar experiența profesională ne recomandă pentru acel job mult dorit, însă ceea ce nu știm majoritatea dintre noi este faptul că sunt nu puține cazuri de persoane azi cunoscute la nivel internațional, dar care înainte de a ajunge un nume au experimentat eșec după eșec.
Aceasta este și povestea lui Brian Acton…
– Dar cine este Brian Acton? Veți întreba…
Ei, Brian Acton este un tânăr inginer american născut în Michigan- California.
– De ce este atât de importat acest Brian Acton? Veți spune…
Păi, este mai important decât credeți pentru că el este co-fondatorul arhicunoscutei aplicații de chat, WhatsApp.
Specialist în inginerie software fiind, a lucrat pentru giganți IT, precum Yahoo și Apple unde a aprofundat informația specifică și a dezvoltat o experiență solidă în materie de tehnologie. Dar, parcă inevitabil, pentru Brian s-a produs momentul crucial în care a rămas fară job-ul pe care îl cunoștea cel mai bine moment în care a considerat că o bună oportunitate profesională pentru el ar putea fi companii, precum Facebook sau Twitter. Ca și o ironie a sorții ambii furnizori de produse și servicii software au refuzat o eventuală colaborare cu acesta.
Sigur, Brian nu putea să renunțe la ceea ce știa să facă mai bine, să manevreze calculatoare, și a căutat soluții.
Așa cum știți ideile briliante vin de obicei atunci când fie te dai bătut fie când se produce o eroare accidentală. Zis și făcut, Brian ia legătura cu Jan Koum, fostul său coleg de breaslă de la Yahoo și se întâlnesc pentru ,,a pune țara la cale”. Jan, un cetățean adoptat de pământurile americane și un tânăr care a îndrăznit să viseze visul american încă din anii adolescenței când a decis să plece din Ucraina unde a crescut într-o familie de asistați social și să emigreze în State.
Soluția celor două genii ai calculatoarelor a venit instantaneu când Jan și-a cumpărat un Iphone și a înțeles că tehnologia telefoanelor smart avea să evolueze treptat și sigur către o eră a aplicațiilor de chat, astfel cei doi având să ceeze ceea ce ulterior devenea serviciul de mesagerie Whats up. În mod evident aplicația a dobândit miliarde de utilizatori, umblă vorba prin târg că numărul lor a atins cifra de 1,3 miliarde de vorbitori ai limbajului Whats up.
În mod evident statisticele vehiculate au stârnit interesul Facebook-istului Mark Zuckerberg care n-a stat cu mâinile în sâni și a venit cu o propunere gigant către cel căruia nu demult îi refuzase eventuala colaborare. Astfel, în 2014 Whats up este achiziționat de către Facebook cu 19 miliarde de dolari din care 12 miliarde de dolari în acțiuni, 4 miliarde în cash și alte 3 miliarde în acțiuni care ulterior au fost donate de către Brian în contul Fundației Comunitare Silicon Valley, un centru filantropic care acorda granturi strategice pentru consolidarea binelui comun la nivel local si mondial.
Din punctul meu de vedere concluzia este că, un refuz poate însemna în cele mai multe cazuri un DA pentru mai bine, o portiță deschisă către ceva surprinzător de bun și o oportunitate către o sansă a vieții ce nu poate fi ratată.

Recommended For You

About the Author: Sarmasan Mihai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.