OPINII

Nou duel ideologic între Mihai Neamţu şi Andrei Caramitru. Neamţu: Suntem creştini. Caramitru: Sunteţi cretini

Două voci ale opoziţiei se ciocnesc tot mai des în spaţiul public. Andrei Caramitru şi Mihai Neamţu sunt două personaje foarte controversate, opozanţi ai PSD, dar mari competitori ideologici, Andrei Caramitru fiind un reprezentant al progresismului, iar Mihai Neamţu un conservator-creştin.

Într-o postare recentă, Caramitru i-a numit pe susţinătorii tradiţiilor idioţi şi cretini, fie ei PSD-işti sau conservatori. Caramitru este recunoscut pentru discursul radical progresist european.

“In anii 80 propaganda comunistă publica cărți, broșuri, împingea povestea următoare: Occidentul e decadent, droguri, SIDA, hipioți nebuni etc. La noi pe cartele și cu frig in case e mai bine. Ne pastram tradițiile și cultura. Partidul – Ceaușescu – România.

Acum e la fel. Cretinii din PSD, CPF, Neo-conservatori și alții (subvenționați la greu și de ruși și de biserici marginale și extremiste din SUA) spun așa: Occidentul e un dezastru – gay, corectitudine politica, invazia imigranților, multinaționale care ne exploatează. La noi e bine – pupăm moaște și suntem grădina maicii domnului. Și avem legume mai bune decât ei.

Idioții ăștia cum își explica ca 5 milioane de români au plecat acolo deși e așa de groaznic? Ca alte milioane de aici nu mai suportă mizeria din jur?

Timpul vostru s-a dus. Propaganda voastră nu mai prinde. Sunteți pe fărașul istoriei. Obișnuiți-vă cu gândul”, a scris Caramitru pe pagina sa de socializare.

Replica a venit imediat de la scriitorul Mihai Neamţu, care a avut o reacţie foarte directă la adresa milionarului în euro, Andrei Caramitru. Neamţu l-a acuzat pe Caramitru că este un beneficiar al sistemului vechi şi că toată retorica sa este un discurs al urii faţă de creştini, familie tradiţională, creştinism. De altfel Caramitru a avut o serie de postări în ziua de 15 august, cu ocazia zilei de Adormirea Maicii Domnului, care sunt îndreptate împotriva credinţei creştine.

Mai jos redăm reacţie scriitorului Mihai Neamţu.