ECONOMIC, Uncategorized

Noua lege a pensiilor: „Proiectul va genera un deficit de zeci de miliarde de lei. Vor plăti toți românii, prin prețuri și taxe mai mari“

„Noua Lege a pensiilor reprezintă doar o strategie de campanie electorală care va pune presiune pe contribuabilul de rând și pe toți agenții economici: proiectul va genera un deficit de zeci de miliarde de lei. Presiunea va fi mare pe salariați și pe angajatori“, a declarat, la Kanal D, Claudiu Vrînceanu, moderator al Comunității Tematice Economie și Antreprenoriat din cadrul Platformei România 100. 

În opinia lui Claudiu Vrînceanu, noua lege a pensiilor, aflată acum în dezbatere publică, reprezintă un efort bugetar uriaș și va aduce vești proaste: majorările ar putea însemna prețuri, taxe și impozite mai mari.

Conform proiectului de lege propus de Guvern, cheltuielile cu pensiile vor crește cu 130% în 2022, la 140 de miliarde de lei, după cum a anunțat Ministerul Muncii.

Ministerul Muncii și-a fundamentat ultimele estimări ale Comisiei Naționale de Prognoză, instituție subordonată Guvernului, conform cărora în 2022 salariul mediu brut va fi de 5.737 de lei, iar numărul salariaților va crește cu 800.000.