Noua stângă a distrus civilitatea societăților

Autor: Daniel Funeriu

Noua stângă a distrus civilitatea societăților în care a apărut printr-un procedeu parșiv, dezvoltat pentru a sluji mințile înguste dar teribil de agresive:
enunță truisme, gen „femeile trebuie tratate la fel ca bărbații”, „rasismul nu e bun”, „trebuie să fim toleranți”, la pachet cu niscaiva „studii” „sociologice” de doi bani ale căror concluzie e că „macaroana are gaură” după care, dacă nu ești din gașca lor de producători de rumeguș mesianic, înfierează cu mânie orice adevăr de bun simț spui (gen „femeile au sâni, bărbații nu” sau „niciun pigmeu nu a câștigat aur olimpic la 100m plat”) și îți lipesc etichete jegoase.
Credeți un om care a trăit multe, de la comunismul negru la entuziasmul din epoca Clinton, de la aberațiile tâmpe ale lui Bush jr. la goliciunea lui Obama, de la trecerea unei țări prin criză și supraviețuirea din garaj/mansardă într-o lovitură de stat, la experiențe post-sovietice intense, de la suprarealistul Parlament European la mult prea realul Guvern al României și foarte sensibilul Cotroceni: băiețașii ăștia exaltați sunt cei mai periculoși pentru că apar într-o perioadă economic bună și vrăjesc o generație tânără care a trăit bine dar care nu are experiență. Ei cuceresc această generație cu enunțurile pline de bune intenții, desemnându-i ca dușmani pe cei care sunt ancorați în realitatea uneori neplăcută. E o falsă dilemă „progresiști vs conservatori”, e de fapt „imbecilizare agresivă vs bun simț”. Merită luptat pentru ca bunul simț să rămână partea majoră a vieții noastre și a copiilor noștri.

Recommended For You

1 Comment

  1. STÂNGA înseamnă exact ce majoritatea dreptacilor nu știu și anume incapacitate, inegalitate, influențism și parșivenie, manipulare și inșelăciune psihologică, nici măcar stânga nu mai este ce a fost, s-a născut o stângă sub o formă mascată pozitivistă dar negativă ce are o putere intrinsecă iar stânga adevărată, umbra ei rămasă in zilele noastre îî este contrară, cumva devenind antitetice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.