ACTUALITATE

Noul ministru al Educației, Daniel Breaz: “O mamă cu doi copii nu reprezintă o familie”

Daniel Breaz, ministrul interimar al Educației și actual ministru al Culturii, a spus că “o mamă cu doi copii nu reprezintă o familie”. “A fost o familie, dar s-a întâmplat ceva și nu mai este”, a declarat matematicianul în vârstă de 43 de ani.

Daniel Breaz este și senator, iar înainte de a fi ministru al Culturii și interimar la Educației a fost întrebat dacă o mamă singură cu doi copii reprezintă o familie. Răspunsul său: “Nu. A fost o familie, dar s-a întâmplat ceva și nu mai este”. Întrebarea i-a fost adresată în contextul în care unei mame îi fusese refuzat un pachet de familie la cinema pentru că nu era și tatăl împreună cu cei doi copii ai săi.

La scurt timp după, noul ministru interimar al Educației a revenit asupra declarației. “Din punct de vedere constitutional avem o definiție a familiei, din punct de vedere sociologic avem mai multe aspecte și daca detaliez, fiind matematician, avem și din punct de vedere matematic definirea familiei”, a declarat Breaz.

Nota! Căsătoria poate fi dizolvată. Doi soți fără copii formează împreună o familie până la momentul divorțului. Despre ei da, poți spune că au fost o familie, dar acum au divorțat. Dar nu putem spune același lucru despre o familie cu copii. Chiar și în urma divorțului, fiecare dintre părinți formează împreună cu copiii săi o familie. Nu trebuie să confundăm familia cu căsătoria, având în vedere ca între cele două nu este neapărat semnul egal. Dacă o familie formată din soț și soție se destramă și intervine un divorț putem spune că a existat o familie, dar acum nu mai există. Dar dacă o familie cu copii se destramă si intervine divorțul, între părinte si copil va exista mereu relația de familie. Fără exceptie!