ACTUALITATE, LIFESTYLE

Novak Djokovic părăsește Australia. Decizia judecătorilor este definitivă

Cei trei judecători de la Curtea Federală a Australiei au decis în favoarea guvernului în procesul privind anularea vizei acordate lui Novak Djokovic. Astfel, liderul ierarhiei ATP a fost obligat să părăsească Australia și va trebui să plătească cheltuielile de judecată.

Sârbul poate primi o interdicţie de trei ani de a intra în statul de la Antipozi. Decizia a fost luată în unanimitate de cei trei judecători.

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucici,  a reacţionat vehement la decizia expulzării lui Novak Djokovic. „A fost torturat şi chinuit de Guvernul Australiei, a fost tratat ca un criminal în serie. Nu există niciun dubiu că ar fi fost tratat diferit dacă nu era cetăţean sârb”, a declarat Aleksandar Vucici, citat de BBC News. „Ajunsese în Australia cu o derogare medicală şi l-au supus tratamentelor abuzive timp de zece zile. De ce aţi făcut acest lucru? Este vorba de o vânătoare de vrăjitoare declanşată împotriva lui. Nimeni nu poate înţelege aceste lucruri. Şi nu cred că Novak este cel umilit. Cei umiliţi sunt cei care au organizat acest proces de vânătoare de vrăjitoare”, a subliniat preşedintele Serbiei.

De asemenea Partidul Laburist din Australia, aflat în opoziţie, a cerut, duminică, demisia premierului Scott Morrison, afirmând că a devenit „ridicol” pe plan mondial prin decizia de expulzare a lui Novak Djokovic și tot scandalul creat în jurul tenismenului nevaccinat.

„Premierul Scott Morrison a devenit ridicol pe plan mondial. El şi guvernul său au gestionat greşit cazul Novak Djokovic, au subminat procedurile securităţii frontierelor Australiei şi au furnizat o nouă scânteie pentru mişcarea antivaccinare”, a afirmat Kristina Keneally, membră a Parlamentului australian şi ministru de interne în guvernul din umbră al opoziţiei, scrie Mediafax.