ACTUALITATE, POLITICĂ

Întreaga conducere a Ministerului Sănătăţii susţine vaccinarea

Ministrul desemnat al Sănătăţii, Victor Costache, a declarat, miercuri, la audierile din comisiile parlamentare de specialitate reunite, că întreaga conducere a Ministerului Sănătăţii susţine vaccinarea.

El a afirmat că un sondaj arată că o mare parte a populaţiei susţine vaccinarea.

“Aşteptăm cu toţii cu sufletul de gură apariţia unui vaccin pentru COVID -19. Vreau să vă asigur că întreaga conducere a Ministerului Sănătăţii susţine vaccinarea şi de asemenea şi populaţia României. (…) Trăim într-o democraţie în care minoritatea trebuie să urmeze majorităţii. (…) Susţinem această lege, este de o importanţă vitală, mai ales că este o lege care promovează foarte mult dialogul, promovează foarte mult comunicarea. Este ca un fel de pace socială care se vrea pe acest domeniu atât de important”, a spus Costache.

Întrebat dacă parlamentarii PNL vor vota în favoarea legii vaccinării, Victor Costache a răspuns: “Eu pot garanta pe poziţia noastră”.

Deputaţii din Comisia pentru sănătate au votat, luni, în unanimitate, un amendament în proiectul legii vaccinării potrivit căruia vaccinarea copiilor ar putea deveni obligatorie. Proiectul de lege trebuie să primească votul plenului Camerei Deputaţilor – care este decizională.