ACTUALITATE, LIFESTYLE

Nu a fost tentativă de lovitură de stat în 10 august 2018. DIICOT a clasat parțial dosarul protestelor

La doi ani de la protestele violentei din 10 august 2028, din Piața Victoriei-București, procurorii DIICOT au dat o soluție parțială în dosarul privitor la evenimentele de atunci. Astfel, aceștia au ajuns la concluzia că nu a fost vorba de o tentativă de stat, așa cum a susținut Jandarmeria Română într-o plângere depusă la Parchet, dar nici nu a fost pregătită din timp reprimarea protestului, așa cum susțin, prin plângeri penale, o parte dintre participanți, scrie digi24.

Astfel, DIICOT a clasat parțial acest caz și a scos de sub urmărire penală patru oficiali din MAI și Jandarmerie, ce îndeplineau funcții importante în momentul protestelor din 10 august 2018. Este vorba de maior CAZAN LAURENŢIU VALENTIN, comisar şef de poliţie CHIRICĂ MIHAI DAN, colonel CUCOŞ GHEORGHE SEBASTIAN și colonel SINDILE IONUŢ-CĂTĂLIN.

Dosarul nu a fost închis în totalitate, ci trimis de DIICOT, care și-a declinat competența către Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Parchetelor Militare pentru ca procurorii de aici  să investigheze  unele plângeri penale ale protestatarilor care susțin că unii jandarmi au acționat cu violență împotriva lor. Rămâne de văzut dacă acele plângeri se confirmă și oamenii legi vor răspnde pentru purtare abuzivă.

Sursă foto: psnewn.ro