ULTIMA ORĂ, LIFESTYLE

Nu scăpăm încă de vremea rea. Noi avertizări de la meteorologi

Potrivit prognozelor meteorologice, vremea rea continuă și în zilele următoare. Astfel, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi noi avertizări meteorologice cod portocaliu și cod galben care vizează toate regiunile țării.

Astfel, codul portocaliu este valabil în intervalul 15 iunie, ora 13:00 – 16 iunie, ora 03:00,
fenomene vizate fiind cantități de apă însemnate și intensificări puternice ale vântului.

,,În după-amiaza zilei de luni (15 iunie) și în prima parte a nopții de luni spre marți (15/16 iunie), în Oltenia, Banat, Crișana și local în Transilvania și Muntenia vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70…80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină” arată ANM.

Prima atenționare cod galben este valabilă de astăzi, 15 iunie 2020 ora 10 până marți 16 iunie, ora 10, în aproape jumătate din țară, fenomenele meteorologice vizate fiind instabilitatea atmosferică accentuată.

A doua atenționare cod galben vizează toată țară și este valabilă în intervalul  16 iunie, ora 10:00 – 18 iunie, ora 10:00.

,,În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp” arată atenționarea ANM. 

Sursă foto: Iulian Radu