ACTUALITATE

O familie de români, care locuiește în sudul Siberiei, a străbătut 10.000 de km pentru a vota la referendum

Marius și Adriana Giura sunt doi români care locuiesc, alături de copii, în orașul rusesc Ulan-Udre, situat la sudul Siberiei, în apropierea lacului Baikal, cel ami adânc lac din lume (1637 m). Cum în regiunea în care trăiesc, nu a fost organizată nici o secție de votare pentru referendum, familia Giura a hotărât să facă un drum de aproximativ 5000 km până în capitala Federației Ruse pentru a-și exercita dreptul la vot.

,,Am plecat (…) la referendum. Cu mașina, primii 450 km (Ulan-Ude -Irkutsk) din cei 5.000 km pentru a ajunge la secția de votare cea mai accesibilă. Pe fundal, Lakul Baikal (20% din apa dulce a lumii!)” au notat cei doi români pe o rețea de socializare în momentul plecării spre secția de votare.

După opt ore la volan, cei doi părinți alături de unul dintre copii lor lor, au ajuns la Irkutsk unde au dormit trei ore, apoi au luat calea aerului spre Mosova unde au reușit să voteze, notând mai apoi pe rețeaua de socializare: ,,Indiferent care va fi rezultatul final, meriă efortul celor 10 000 de km. Vom dormi cu conștiința curată, știind că ne-am făcut partea/datoria la cel mai important vot din istoria României de până acum”. După vot, familia de români a fost să străbată din nou cei 5000 de km pentru a ajunge în orășelul rusesc unde locuiește, parcurgând astfel dus-întors 10 000 km.

Sursă foto: Marius Giura-Facebook

Fotografia postată de Marius Giura.

Fotografia postată de Marius Giura.

Fotografia postată de Marius Giura.