O femeie care s-a vindecat de cancer luptă pentru ca niciun copil să nu mai treacă prin chinul ei

Maria Culescu a fost diagnosticată cu cancer acum zece ani. La puţin timp după ce a început tratamentul, medicii români i-au spus că nu o pot salva. Disperată, femeia a plecat în Turcia. Acolo a învins boala. Şi a văzut ce înseamnă un sistem sanitar performant, care face totul pentru pacient.

Maria a înfiinţat o organizație şi a început să lupte pentru copiii bolnavi de cancer. Întâi a cumpărat un ecograf pe care l-a donat Spitalului Fundeni. Apoi a renovat şi a dotat cu mobilier şi aparatură o parte dintre saloanele secţiei de pediatrie. Dar proiectul la care ţine cel mai mult este Centrul Steluţelor. Locul în care copiii fac kinetoterapie şi terapie prin artă şi participă la activităţi socio-educative şi la şedinţe de consiliere psihologică.

Codruţa s-a născut cu o gravă problemă cerebrală. Până la 3 ani, fusese operată deja de trei ori. Acum are nevoie de kinetoterapie săptămânal. Şedinţele decontate de stat sunt insuficiente, iar mama ei nu-şi permite să plătească 70 de lei pentru o oră de terapie. Aşa că vine la centrul Mariei cât de des poate. De pe saltea o priveşte pe Codruţa, păpuşa ei, Sofia. Fetiţa aplică apoi pe jucărie ce a învăţat-o terapeutul.

124 de copii trec pragul centrului şi beneficiază gratuit de servicii. Unii au cancer, alţii – grave malformaţii. Celor mai mulţi dintre ei, asociaţia le plăteşte investigaţii medicale şi le cumpără şi medicamente.

Maria Culescu, președintele Asociației MAME: ,,Este forma mea de a mulţumi Universului, divinității, pentru faptul că astăzi trăiesc”.

Cel mai greu le e Mariei şi echipei ei să găsească sponsori. În fiecare lună are nevoie de 20.000 de euro pentru a-i ajuta pe copii să învingă boala.

Pentru cei care vor să ajute Asociația MAME, iată datele ei de contact:

Asociatia M.A.M.E., str. Elena Clucereasa nr. 49A Bucuresti, Sector 1, cod postal: 011551, tel fix: 021.315.01.89, fax: 031.814.67.08 e-mail: office@asociatiamame.com www.facebook.com/AsocMAME

Fotografia postată de Asociatia MAME.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.