ACTUALITATE, LIFESTYLE

O fetiță de 12 ani din Oradea, infectată cu noul coronavirus, a insistat să fie internată în spital

În timp ce unii dintre conaționalii noștri, infectați cu noul coronavirus, se lasă greu convinși să accepte spitalizarea chiar dacă au simptome severe, Ariana, o fată de doar 12 ani din Oradea, a insistat să fie spitalizată pentru a nu transmite boala mamei ei care are o boală de natură oncologică.

Potrivit ebihoreanul, Ariana a luat boala de la o prietenă care nu știa că are coronavirus. Când prietena sa a fost testată pozitivă, Ariana și mama sa au făcut testul COVID19, iar în cazul fetiței, acesta  s-a dovedit a fi pozitiv.  Deși nu avea simptome evidente, Ariana a hotărât atunci să cheme ambulanța și  să se interneze în spital, deși mama sa s-a opus, inițial, acestei decizii. Fetița a hotărât acest lucru pentru a-și proteja mama care suferă de o afecțiune oncologică și în cazul căreia, infectarea cu noul coonavirus ar putea avea consecințe mult mai grave.

,,Încă de la aflarea rezultatului, Ariana a hotărât că se internează, mi-a zis că vrea s-o las la spital. Nu avea niciun semn de boală, dar ştie de pe net şi de la televizor că şi persoanele asimptomatice pot transmite virusul. În 12 ani nu ne-am despărţit niciodată. Ariana s-a născut fără tată, soţul meu a murit într-un accident rutier când eram însărcinată în luna a treia. La 3 ani a fost suspectată de leucemie, am stat internată cu ea, şi aici, şi în Cluj, unde din fericire s-a concluzionat că avea doar intoleranţă la lactoză. De când s-a născut, vreme de 12 ani, i-am dat toată dragostea, la fel şi ea mie”, a declarat mama fetiţei pentru sursa citată.

Foto: arhivă GettyImages