DIN TRANSILVANIA

O întreagă comunitate maramureşeană s-a mobilizat pentru a ajuta o familie năpăstuită. În 24 de ore i-a făcut acoperiş – FOTO

Distribuire articol:

O întreagă comunitate din Lăpuş, Maramureş au sărit în ajutorul unei familii năpăstuite, care a rămas fără acoperiş deasupra capului în urma unui incendiu. Familia Palincaş Florin şi Angela împreună cu cei tre copii au rămas fără casa în care locuiau.Casa s-a transformat în scrum din cauza unui incendiu izbucnit pe 21 ianuarie.

În urma unui apel pe Facebook al preotului din sat,  Ioan Florin Mariş, zeci de maramureşeni s-au mobilizat să ajute familia şi în câteva ore s-au pus pe treabă.

Fotografia postată de Ioan Florin Mariș.

“În urma unei întâmplări nefericite, petrecută ieri după masă, o familie a parohiei noastre, fam. Pălincaș Florin și Angela, trece prin momente dificile. Fac un apel tuturor celor ce pot ajuta, indiferent unde s-ar afla, să nu rămână indiferenți.
Au nevoie de materiale de construcții, haine, alimente, mobilier sau bani. Parohia Lăpuș I se va ocupa în mod special de reconstrucția și reamenajarea casei arse cu ajutorul Primăriei Lăpuș și a dumneavoastră. Cei doritori pot lua legătura direct cu familia la nr. de telefon 0742 517 907 sau prin intermediul pr. Paroh Ioan Mariș la nr. de tel. 0746 874 539.
Bunul Dumnezeu să primească jertfa tuturor celor care nu rămân indiferenți și să Vă răsplătească înzecit!”, a scris preotul pe Facebook în 22 ianuarie.

Fotografia postată de Ioan Florin Mariș.

În 24 ianuarie, maramureşenii s-au pus pe treabă.

Fotografia postată de Ioan Florin Mariș.

“Și am început lucrările la casa familiei Palincas Florin!!! Vă mulțumim celor care ne-ați ajutat și ne veți ajuta in continuare!!! Dumnezeu să primească jertfa dumneavoastră!”

Fotografia postată de Ioan Florin Mariș.

În doar 24 de ore, cu ajutorul voluntarilor, casa avea acoperiş.

Fotografia postată de Ioan Florin Mariș.

“Azi cu ajutorul Bunului Dumnezeu și a meșterilor am terminat de acoperit casa care a ars în această săptămână. Le mulțumesc din suflet tuturor celor implicați!”, a scris preotul.

 


Distribuire articol: