ECONOMIC

O mare companie de lenjerie intimă îşi închide porţile

Compania Hanes Global Supply Chain Romania, fosta Rosko Textil, a închis fabrica pe care o deţinea în zona liberă Arad-Curtici, spun surse din piaţă, conform zf.ro.

Firma figurează în 2017, ultimul an pentru care există date publice, cu 1.000 de salariaţi şi afaceri de peste 200 de milioane de lei. După cifra de afaceri, producătorul de lenjerie intimă este unul dintre cei mai mari jucători din industria de profil.

Firma era înregistrată în zona liberă Arad-Curtici unde i-a expirat contractul de concesiune a terenului, contract pe care nu a mai dorit să îl prelungească, mai spun sursele. În această zonă liberă Arad-Curtici, toţi jucătorii merg în concesiune, nefiind disponibilă opţiunea de achiziţie a terenurilor.

Această veste vine la doar o zi după ce elveţienii de la Rieker au anunţat închid fabricile din România unde lucrau circa 700 de salariaţi. Mai mult, în ultimii doi ani au mai avut loc şi alte închideri de fabrici de haine şi textile (Alison Hayes la Urziceni, judeţul Ialomiţa), dar şi o serie de insolvenţe (Unique Clothing din Păuleşti, judeţul Prahova). Motivele invocate de companii sunt legate de forţa de muncă, mai exact de dificultatea de a găsi angajaţi, de costurile în creştere cu salariile şi de productivitatea scăzută a oamenilor.