ACTUALITATE, POLITICĂ

O nouă candidatură pentru prezidenţiale

Începe lupta politică pentru prezidenţiale. Partidele mari şi mici caută candidaţi cu şanse pentru alegerile din toamnă. Unul dintre aceştia este Ppreşedintele Dreptei Liberale, Viorel Cataramă, care şi-a anunţat candidatura pentru alegerile prezidenţiale. Cataramă a fost tot mai vocal în această perioadă pe tema cheltuirii banilor din sitemul public, acuzând toate guvernele că menţin şi susţin o clasă de funcţionari publici cu multe privilegii

„Există o clasă privilegiată aparținând aristocrației bugetare care primește niște venituri nemeritate, constând în pensii speciale, ajutoare speciale, ajutoare sociale pentru hrană, salarii speciale în condițiile în care avem două milioane de pensionari care au muncit în sectorul privat și nu am nici măcar 1.000 RON pensie”, a spus Viorel Cataramă, duminică, la un post de televiziune.

„Spre exemplu, domnul Tudorel Toader încasează 150.000 de euro pe an din care mai mult de jumătate din pensie specială pentru care nu a contribuit cu niciun leu în decursul activității lui. Voi candida la președinție!

Noi suntem dreapta liberală singurul partid care cere anularea pensiilor speciale prin impozitarea lor cu 95%, anularea tuturor ajutoarelor sociale pentru persoanele apte de muncă și concedierea a cel puțin 25% din bugetari”, a mai spus el la „News Magazine cu Mihaela Bîrzilă”.