OPINII

O nouă noapte infernală

O nouă noapte infernală. Ce urmează:
Țintele în următoarele ore sunt #Kiev și #Harkov. Aici se va concentra toată forța de impact a armatei ruse.
Rușii au venit cu artilerie grea, au înconjurat orașele cu tancuri și cu arme de mare putere. Sunt susținuți de armata Belarusului, care va participa la asediul capitalei, dar și de armata regulată cecenă – cei mai duri și cei mai sălbatici din Federația Rusă. Îi puteți compara cu orcii fără teama de a greși.
Avem însă și vești bune.
1. Moralul ucrainenilor este la cer. Au în continuare capabilități militare defensive, mai ales Javelinurile de care scriam încă de la început și care se dovedesc arma momentului.
2. Informații neconfirmate spun că ucrainenii din Legiunea Străină au primit permisiunea de a se întoarce acasă și de a-și apără țara. Își aduc și prietenii – e posibil să fie și români printre ei!
3. Există informații, tot neconfirmate, că militari în rezervă americani și-au luat ce au prin casă (și au de toate!) și se îndreaptă spre Ucraina. Sunt aceeași care vara trecută s-au dus să scoată occidentalii din Afganistan, după decizie strategică dezastruoasă a președintelui Biden de a începe retragerea cu armata americană.
Ceea ce părea a fi o victorie facilă a rușilor s-a transformat într-un război de uzură și un cimitir de ambele părți. În noaptea asta, cu luptele mutate pe străzile orașelor, va crește din păcate numărul victimelor civile.
Oamenii nu mai sunt în siguranță nicăieri.
PS: Asaltul asupra unor orașe locuite de milioane de civili reprezintă crimă de război. În cazul lui Putin nu e prima dată. Sperăm doar să fie ultima.
George Rîpă