ULTIMA ORĂ

O nouă zi cu aglomerație la vămile din vestul țării. Peste 8.000 de oameni au intrat în țară, prin Ungaria, în ultimele 24 de ore

Cozi interminabile în vămile din vestul țării. Șoferii așteaptă mai bine de 5 ore pentru a ieși sau intra în România. În sprijinul lor, autoritățile au deschis și alte puncte de trecere a frontierei din vest.

Abia deschis traficului rutier, punctul de trecere a frontierei Borș este deja plin de mașini, atât pe sensul de ieșire cât și pe cel de intrare în țară.

Nici o regulă nu a mai fost respectată, după câteva ore bune de aşteptare nervii celor mulţi au cedat și a avut loc un protest spontan.

Directorul DSP Arad, Horea Timiș, spune că fiecare cetățean care se prezintă la intrarea în țară, prin orice punct de trecere a frontierei, este văzut de personal medical în vederea depistării unor simptome specifice COVID-19, iar apoi se completează chestionarul epidemiologic în care persoana optează, în scris, pentru izolare la domiciliu sau carantină instituționalizată.

IGPF: Aproximativ 8.000 de cetăţeni români au intrat în ţară pe la graniţa cu Ungaria în ultimele 24 de ore

IGPF reaminteşte că, în continuare, la intrarea în ţară în punctele de trecere a frontierei se fac verificări pentru toate persoanele care se prezintă la control şi sosesc dintr-o călătorie internaţională, conform listei actualizate de Institutul de Naţional de Sănătate Publică.