DIN TRANSILVANIA

Ofițerul de presă al ,,Șoimilor” își sărbătorește ziua de naștere în teatrul de operații. La mulți ani, căpitan Andreea Bîrzu!

Căpitanul Andreea-Maria Bîrzu, ofițerul care a transmis informații  despre activitatea militarilor Batalionului 812 Protecția Forței ,,Șoimii Carpaților” în cadrul Misiunii NATO ,,Resolute Support” din Afganistan, se află încă în teatrul de operații acolo unde, astăzi, își sărbătorește ziua de naștere. Este o ocazie  inedită pentru orice militar să-și sărbătorească ziua de naștere în unul dintre cele mai periculoase locuri de pe planetă, dar această sărbătoare aduce și nostalgia faptului că nu se află acasă lângă cei dragi. Nostalgie pe care o simte cu siguranță, în aceste momente, și căpitanul Andreea Bîrzu care numără clipele până când va ajunge acasă și își va strânge băiețelul în brațe.

Datorită materialelor trimise din teatrul de operații de către căpitanul Andreea Bîrzu, comunitatea bistrițeană, dar și întreaga țară, a fost permanent  la curent cu misiunea ,,Șoimilor”, iar apropiații acestora  și-au mai alinat, în tot acest timp, dorul de cei plecați departe, în numele României.

Pentru a afla cât de importantă este activitatea unui ofiter însărcinat cu transmiterea de informații dintr-un teatru de operații și cum s-a descurcat ofițerul de presă al ,,Șoimilor” dislocați în Afganistan, l-am contactat pe  șeful Secției informare publică, comunicare online și instruire de specialitate din cadrul Direcției informare și relații publice a MApN, colonelul Renato Nadolu, care ne-a declarat următoarele:

,,Rolul unui ofițer de informare și relații publice în cadrul unui batalion care execută misiuni în teatrul de operații din Afganistan este foarte important. Atât pentru batalion, pentru că prezintă prin toate corespondențele, materialele și produsele media pe care le trimite în țară activitatea unității in teatrul de operații, cât mai ales pentru militarii care execută aceste misiuni, cu efort, profesionalism, dăruire și spirit de sacrificiu. Și nu trebuie uitată contribuția la consolidarea imaginii Armatei României. Căpitanul Andreea Bîrzu a acționat în teatrul de operații, alături de camarazii săi, exact așa cum ne așteptam. Cu profesionalism, dar mai ales cu o loialitate față de tot ceea ce înseamnă “Șoimii Carpaților”, care rămâne emblematică pentru activitatea desfășurată timp de 6 luni în Afganistan. Merită aprecierea camarazilor ei, cât și a noastră, a specialiștilor în domeniul relațiilor publice. La mulți ani, Andreea! Te așteptăm sănătoasă acasă!” 

Cu steagul României pe umăr și cu dragostea de țară în suflet, căpitanul ,,Șoimilor” și-a îndeplinit, cum nu se poate mai bine, misiunea încredințată. Nu i-a fost ușor să lupte cu dorul pentru cei dragi, dar dragostea acestora și jurământul față de țară au ajutat-o să reziste în lunile petrecute pe tărâm afgan și să construiască, prin materialele transmise, o punte între inimile românilor de acasă și a celor care au bătut, sub uniforma militară, timp de șase luni, în Baza Militară din Kandahar.

La mulți ani fericiți, căpitan Andreea Bîrzu!! Dumnezu să te ocrotească și să te aducă sănătoasă acasă, lângă cei dragi sufletului tău!!! Respect și considerație, drag militar român!!