POLITICĂ

Olguţa Vasilescu către ministru finanţelor: Ce fumezi?

Şefa de campanie a Vioricăi Dăncilă, social-democrata Olguţa Vasilescu, a răspuns la criticle aduse de ministrul de Finanţe Florin Cîţu vizavi de găurile descoperite în buget. Aceasta a afirmat că situaţia când a preluat PSD ministerul în 2016 era mult mai gravă decât acum şi îl întreabă ironic pe Cîţu – „ce fumezi?”.
„Sa ii raspundem si ministrului CÎţu care a iesit azi ca mâţu sa miorlaie ca vine austeritatea peste romani din cauză de PSD, desi guverneaza ei…
1. Se plange de un deficit de sub 3 mld lei la pensii anul acesta. Cand noi am preluat guvernarea, acest deficit era de 16 mld lei. Dupa mintea Cîţului e mai rău acum…
2. Tocmai transferul contributiilor pe care il contesta PNL, fiindca nu au cum sa recunoasca faptul ca ieseau degeaba in piata la proteste cand noi aveam dreptate sa facem aceasta inginerie, a ajutat la scaderea deficitului si la capacitatea statului de a majora punctul de pensie. Pentru ca pensiile nu au crescut din imprumuturi, ci din mai buna colectare la buget ca urmare a transferului contributiilor.
3. Ca sa elimine TOTAL deficitul la pensii, trebuie inchis cercul si adoptata legea lui Teodorovici care prevede reincriminarea infractiunii de stopaj la sursa, fiindca sunt inca multi angajatori care nu varsa contributiile desi acestea reprezinta acum banii angajatilor si e furt ceea ce fac”, a scris Olguţa Vasilescu pe Facebook. Aceasta mai adaugă că ministrul de Finanţe nu-şi conoaşte atribuţiile şi îl acuză pe Cîţu că face „balet” cu pensiile românilor.
„4. Cîţu nu isi cunoaste nici macar atributiile ca ministru de Finante. El ma acuza pe mine, ministrul Muncii, de proasta colectare a contributiilor. Apocalipticule, e fix jobul tau ca ministru de FINANTE, pentru asta te platim!
5. Intrebat fiind azi daca vor creste pensiile anul viitor, face acelasi joc de balet ca si baubaul de la Munca. Spune ca va respecta legea in vigoare! Legea in vigoare acum, care prevede cresteri sau legea in vigoare de dupa turul 2, fara cresteri, eventual si cu impozitarea pensiilor sub 2000 lei?
6. Plimba niste zvonuri ca s-au furat bani de la buget si e penal si e grup infractional si prostiile lor de habarnisti, pentru a se asigura ca poporul ramane iar inert la masurile de austeritate pe care le pregatesc! Ce bani am furat noi? De unde? Cat? Ce fumezi?
7. Spune ca deficitul nu poate fi tinut sub 3 la suta anul acesta. Noi am putut, desi in fiecare an minteai tu, apocalipticule, ca va fi mai mare. Banca Mondiala spunea saptamana trecuta ca se poate. Dar daca esti prost sau te cheama Cîţu nu stii cum si nici nu intrebi unii mai destepti ca tine!

8. Spune ca sunt guraliva. Nu ati vazut nimic pana acum, habarnistilor! Credeti ca nu vom avea reactie cand vedem cum va bateti joc de munca noastra si de toate categoriile sociale? Pregateste-ti blana ca vad ca te mananca”, a incheiat Olguţa Vasilescu.