Olguța Vasilescu: Mamele cu trei sau mai mulți copii s-ar putea putea pensiona cu șase ani mai repede

Ministrul Muncii a declarat la un post de televiziune că această măsura va fi cuprinsă în noua lege a pensiilor. Noua lege a pensiilor prevede că femeile cu trei sau mai mulţi copii se vor putea pensiona cu şase ani mai repede. Anunțul a fost făcut marți de către Lia Olguţa Vasilescu, potrivit Digi24.

„Un principiu pe care îl avem în programul de guvernare este acela că femeile care au mai mult de trei copii trebuie să aibă vârsta redusă de pensionare cu şase ani. Vă spun că am întâlnit foarte multe persoane în această perioadă care mă întrebau, OK, de când se aplică? Adică, se aplică pentru mamele care au deja trei copii sau pe viitor, dar sunteţi siguri că nu va veni cineva care să modifice legislaţia, pentru că eu am doi copii şi mă gândesc să mai fac un copil tocmai ca să beneficiez de această prevedere”, a declarat ea pentru Antena 3, conform Digi24.

Lia Olguţa Vasilescu a declarat că au fost finalizate mai multe variante ale noii Legi a pensiilor, care vor fi prezentate coaliţiei de guvernare pentru a fi aleasă cea finală, care va fi apoi prezentată public şi trimisă Parlamentului, estimând că ea ar putea fi adoptată în luna decembrie.

Ministrul Muncii a precizat că aceste măsuri vor fi ,,amplu” discutate în ţară cu organizaţiile de pensionari, dar şi cu alte categorii interesate de lege.

Olguța Vasilescu a adăugat că, deja au abordat-o unele femei, care i-au spus că se gândesc să mai nască, pentru a putea beneficia de această prevedere.Pe de altă parte, ministrul a precizat că au fost finalizate mai multe variante ale noii legi a pensiilor, care vor fi prezentate coaliției de guvernare.

Documentul va fi trimis apoi Parlamentului, iar cel mai probabil în decembrie va fi adoptat.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.