ACTUALITATE

Olimpiada Interdisciplinară ,,Științele Pământului”, etapa națională, și-a desemnat câștigătorii

La Sinagoga Bistrița a avut loc sâmbătă, 21 aprilie 2018, festivitatea de premiere a Olimpiadei Interdisciplinare ,,Științele Pământului”, etapa națională, la care au participat 135 de elevi din județele țării și din municipiul București.

În urma susținerii probelor de concurs (teoretică și practică), la cele 4 discipline prevăzute în programa acestei olimpiade (fizică, chimie, biologie și geografie), elevii care au obținut cele mai mari punctaje au fost recompensați prin diplome și premii.

Cele mai importante au fost premiile și mențiunile acordate de Ministerul Educației Naționale. La această olimpiadă națională, premiul I a fost obținut de Radu Daria Ioana, elevă la Colegiul Național ,,Mihai Viteazul” din București, premiul II a revenit elevului Lupean Sebastian Teodor de la Colegiul Național ,,Gheorghe Lazăr” din Sibiu, iar premiul III a intrat în posesia  lui Slavoia Alexandru, elev la Colegiul Național ,,Emanuil Gojdu” din Oradea.

Pe lângă aceste 3 premii, în ordinea descrescătoare a punctajelor, au obținut mențiuni un număr de 20 de elevi, printre care și reprezentantul județului Bistrița-Năsăud, Petrușca Sergiu, elev la Colegiul Național ,,Liviu Rebreanu” din Bistrița.

Pe lângă cele 23 de premii și mențiuni acordate de Ministerul Educației Naționale, s-au mai acordat premii speciale de către Centrul Județean de Excelență Bistrița-Năsăud, Societatea de Geografie din România și profesorul Mihail Sandu, membru al comisiei de evaluare la această olimpiadă, care a oferit culegeri de fizică pentru elevul din fiecare județ care a obținut cel mai mare punctaj la concurs.

Cristina Rusu