EDUCAŢIE/CULTURĂ

Olimpiadele județene și naționale, suspendate

Ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului, Ministerul Educației a hotărât luni, 9 martie 2020, suspendarea tuturor olimpiadelor școlare județene și naționale care trebuiau să se desfășoară în următoarele weekend-uri. Același lucru s-a hotărât și în privința concursurilor sportive organizate de Ministerul Educației.

,,Ca o măsură de prevenire a îmbolnăvirii, ministrul Educației și Cercetării a hotărât suspendarea desfășurării tuturor olimpiadelor școlare județene și regionale, precum și a competițiilor sportive, până la o dată care va fi comunicată ulterior. De asemenea, ministrul a subliniat importanța dotării școlilor cu săpun și dezinfectant, iar inspectorii trebuie să se asigure de existența acestora, monitorizând  situația” se arată  pe comunicatul de presă postat pe site-ul Ministerului Educației.

Mai mult, Consiliul Național al Elevilor a solicitat ministrului Educației să suspende cursurile în școli, dar potrivit sursei menționate anterior, suspendarea cursurilor din unitățile de învățământ este atribuția EXCLUSIVĂ a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.