ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA, POLITICĂ

Omagiu adus fostului cancelar al Germaniei Helmut Kohl. Bill Clinton:”Ai facut o treaba buna. Iti multumesc”

 Un ultim omagiu a fost adus azi fostului cancelar al Germaniei, Helmut Kohl, artizanul reunificarii germane. Ceremonia a fost organizata la sediul din Strasbourg al Parlamentului European.

Sicriul fostului cancelar a fost adus in sala de plen a Parlamentului European, unde Angela Merkel, Donald Tusk, Emmanuel Macron, dar si fostul presedinte american Bill Clinton au  în memoria marelui european, decedat pe 16 iunie, la varsta de 87 de ani.

Bill Clinton, fostul presedinte al Statelor Unite: “Helmut Kohl ne-a dat noua tuturor sansa sa fim implicati in ceva mai presus decat noi insine, mai presus de mandatele si carierele noastre. Mai devreme sau mai tarziu noi toti vom ajunge intr-un sicriu ca asta si tot ce putem lasa in urma este un viitor mai bun pentru copiii nostri, care sa aiba libertatea de a-si face propriile alegeri si…greseli. L-am iubit. L-am iubit pentru ca apetitul lui trecea mult dincolo de mancare… A vrut sa cladeasca o lume in care nimeni sa nu domine ori sa fie dominat. Ai facut treaba buna in viata! Iti multumesc!”

La ceremonie au mai participat Theresa May, Beniamin Netanyahu,  premierul Dmitri Medevedev.

 

Maike Kohl-Richter, a doua soție a fostului cancelar a refuzat funeraliile de stat, infuriata de modul in care sotul ei a fost tratat de catre Angela Merkel, fosta discipola si protejata a lui Helmut Kohl. Merkel l-a eliminat de la conducerea Uniunii Crestin-Democrate si a cerut formatiunii sa-l excluda, dupa ce a iesit la iveala implicarea lui Kohl intr-un scandal legat de finantarea partidului.

 

Vremea in lume

Berlin Berlin Germany
Nori intermitenti
Nori intermitenti
2°C
Vânt: 11 km/h V
 
Newsletter