ACTUALITATE

OMV Petrom şi Crucea Roşie Română au achizionat 10 echipamente pentru diagnosticare rapidă

Crucea Roşie Română cu sprijinul financiar al OMV Petrom a achiziţionat 10 aparate de testare rapidă COVID şi 300 de kituri de testare. Aparatele au ajuns în ţară şi sunt în procedura de configurare. Acestea vor fi distribuite către mai multe spitale din ţară, în perioada imediat următoare, conform recomandărilor date de Ministerul Sănătăţii, singura autoritate care are o evidenţă centralizată şi actualizată la zi cu necesarul spitalelor din România.

OMV Petrom a donat 1 milion de euro pentru achiziţia celor 10 echipamente iPonatic şi a 300 de kit-uri de testare pentru diagnosticare rapidă Covid19.

* 7200 de persoane pot fi testate cu 300 de kituri de testare

* Rezultatul unui test este disponibil în aproximativ 40 de minute

* Aparatele au un grad ridicat de precizie şi elimină riscul de contaminare

Aparatele de testare rapidă sunt sisteme portabile complet automatizate, de generaţie nouă care utilizează tehnica RT-PCR în vederea detectării genelor ce indică prezenţa virusului SARS-COV-2. Datorită tehnicii revoluţionare, aparatele au un grad ridicat de precizie, elimină riscul de contaminare şi reduce timpii de aşteptare pentru obţinerea unui rezultat. Astfel de la 24 de h timpi de aşteptare pe aparate clasice, la 40 de minute timp de aşteptare pentru aflarea rezultatului unui test pe aparatele de testare rapidă.

Procesul de testare implică: prelevarea mostrelor din tactul respirator superior care sunt apoi prelucrate într-un singur recipient în vederea extragerii, amplificării şi analizării acidului nucleic prezent pentru obţinerea unui rezultat concludent.

Fiecare kit de diagnosticare COV19 prin tehnica PCR, conţine 24 de mostre, fiind dotat cu întreaga linie necesara testării (reactivi, micropipetă, centrifugă, instrumente pentru prelevarea mostrelor şi recipiente pentru stocarea acestora). Cele 300 de kituri achiziţionate vor putea asigura testarea a 7 200 de persoane. Valoarea aparatelor şi a kit-urilor aferente este de 1 200 00 euro.

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, organizaţia umanitară cu expertiză în prevenirea şi combaterea îmbolnăvirilor şi intervenţia în situaţie de dezastre, este în colaborare permanentă cu autorităţile centrale şi locale şi oferă sprijin logistic, uman şi material pentru a consolida răspunsul ţării noastre la ameninţarea cu noul coronavirus (COVID-19).

#RomâniaSalveazăRomânia

www.crucearosie.ro