ACTUALITATE

Opt militari români au fost răniți azi-dimineață în Afganistan

Opt militari din Batalionului 30 Protecţia Forţei ,,Vulturii Carpaţilor” din Câmpulung Muscel, aflați în misiune în Afganistan, au fost răniți luni, 30 aprilie 2018, în jurul orei 9.00 (ora României), într-un atac cu mașină-capcană în timp ce patrulau în aria de responsabilitate.

Militarii romăni răniți au fost transportați la spitalul din orașul afgan Kandahar și se află în afara oricărui pericol, potrivit reprezentanților MApN. Numele militarilor răniți vor fi anunțate public după înștiințarea familiile acestora.

,,Am aflat astăzi cu profundă durere despre atentatul din Afganistan soldat cu pierderi de vieți omenești, printre care și copii. În urma acestui tragic eveniment, opt militari români, aflați în teatrul de operații din Afganistan, au fost răniți.

Le urez însănătoșire grabnică și multă putere lor și familiilor acestora în aceste momente de grea încercare.

Le suntem alături militarilor noștri care ne reprezintă țara cu profesionalism și dedicare în cele mai periculoase zone din lume, pentru menținerea păcii și asigurarea securității internaționale”, a transmis, printr-un comunicat,  președinele României, Klaus Iohannis.

Sursă foto: Mediafax