DIN TRANSILVANIA

Oradea. 15 autobuze mercedes hibrid vor fi achiziționate cu bani UE

Ilie Bolojan: “Din dorinţa de a oferi orădenilor un sistem public de transport performant şi de calitate, am început un amplu program de modernizare a parcului de vehicule, cu fonduri europene, mai ales că urmează să înfiinţăm linii noi de autobuz, precum şi o linie nouă de tramvai, care va lega Calea Aradului de Cantemir, la care se lucrează în prezent”.

Din cele 20 de tramvaie moderne contractate cu Astra Arad, primele patru au sosit deja, iar alte şase vor veni până la sfârşitul anului. Parcul auto al OTL s-a îmbogăţit şi el recent cu şase autobuze Mercedes, pe care le-am achiziţionat tot cu bani europeni.

Parcul de autobuze al municipiului va creşte în următoarea perioadă cu încă 15 autobuze hibrid, pe care le achiziţionăm prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Contractul cu Mercedes-Benz România a fost semnat la începutul acestei săptămâni. Termenul de livrare este de 14 luni, până la sfârşitul anului viitor aceste autobuze urmând să circule în Oradea. Ele îndeplinesc cele mai stricte standarde de poluare, respectiv Euro VI, etapa D, remarcându-se prin costul scăzut de operare, eficiență ridicată și consumul redus de combustibil.