DIN TRANSILVANIA

Oradea. 20 de tramvaie noi vor fi achiziţionate de la Astra Vagoane Arad

Primăria municipiului Oradea va cumpăra 20 de tramvaie de la fabrica de profil din Arad, primele patru garnituri urmând să intre în circulație anul viitor, în luna martie.

Primăria Oradea derulează, prin societatea de transport local, proiecte de infrastructură şi achiziţii tramvaie şi autobuze în valoare totală de peste 40 milioane de euro, finanţate din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional, a declarat, marţi, viceprimarul municipiului Oradea, Mircea Mălan.

„Avem un proiect în derulare pentru achiziţia a 20 de tramvaie noi, în valoare de 148 de milioane de lei plus TVA, câştigat de compania Astra Vagoane Arad. Din această lună ar fi trebuit să avem chiar primele tramvaie în oraş, dar nu vor fi livrate încă din două motive”, a spus Mircea Mălan.

Tramvaiele vor fi de ultimă generaţie, cu dotări şi facilităţi moderne, având o capacitate de 160 de persoane pe garnitură, podea joasă, aer condiţionat, climatizare, sistem de e-ticketing, panouri de informare etc.

Beneficiarii vor putea să comande sau să modifice diferite aspecte constructive, precum culorile caroseriei sau detalii de interior, înainte ca acestea să fie livrate. Cele 20 de tramvaie noi le vor înlocui pe altele 34 vechi, care vor fi scoase din uz şi relocate într-un depou special.